Direktlänk till inlägg 1 september 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 tsk grönpeppar i lag
1 citron, skal och 2 tsk saft
1 dl rårörsocker
1 dl vatten
500 g jordgubbar
4 sockerkaksskivor
2 msk smör
Färskostglass:
½ liter vaniljglass
1 vaniljstång
100 g cream cheese
Till garnering:
Citronmeliss
Gör så här:
Jordgubbar:
Hacka grönpepparn fint.
Riv det yttersta av citronen och pressa ur saften.
Koka upp rårörsocker och vatten.
Tillsätt grönpepparn och citronsaften.
Ta av kastrullen och låt bli ljummen.
Blanda i citronskalet.
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i halvor.
När lagen är ljummen blandas jordgubbarna i och får stå och dra minst 30 minuter.
Stek sockerkakan på båda sidorna i smöret tills de fått fin färg.
Färskostglass:
Låt glassen tina lite.
Vispa glassen mjuk tillsammans med urskrapad vaniljstång och cream cheese.
Servera genast.
(Sätt in i frysen om den inte serveras direkt efter tillagning).
Servera jordgubbarna med färskostglassen, toppa med sockerkakan bruten i bitar och citronmeliss.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|