Direktlänk till inlägg 19 september 2016
Måndag:
Fiberbulle med salami och oliver: Fördela tunt med smör på underdelen av 4 fiberrika bullar. Lägg på sallad och skivor och 2 tomater. Fyll på med 2 salamiskivor per bröd. Skiva en knapp dl gröna oliver och fördela dem på salamin. Lägg på andra halvan av baguetten. Servera med sallad.
Tisdag:
Basilikapasta: Fräs skivor av 1 squash, 2 slantade morötter och 2 dl broccolibuketter i 1 msk olivolja tills de är nästan mjuka. Tillsätt 4 msk hackad persilja och 1 burk musslor (200 g). Salta och peppra. Blanda i 4 portioner kokt pasta och droppa över citron.
Onsdag:
Foliekokt torsk med hackat ägg: Skär 600 g torskfilé i portionsstora bitar. Ringla över lite flytande margarin. Smaksätt med några droppar citron, salt och peppar. Sätt in i ugn, 200 grader ca 15 minuter. Hacka 1 kokt ägg och blanda det med 4 msk hackad dill. Servera torsken med ägghacket och pressad potatis.
Torsdag:
Ugnspannkaka: Skär 150 g rökt skinka i tärningar, hacka 1 gul lök. Fräs skinka och lök i lite smör. Vispa ihop 3 ägg med 4 dl mjölk och 1 msk vetemjöl. Lägg skinkfräset i en form. Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Servera med tomatsallad.
Fredag:
Kassler med ananas: Lägg 8 skivor kassler i en smord form, smaksätt med 1 tsk mejram. Lägg över 1 burk krossad ananas. Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå ananasen. Smaksätt med salt och peppar. Strö över 4 msk riven ost. Sätt in i 225 grader ca 10 minuter. Servera med ris och sallad.
Lördag:
Risotto med bacon, ärter, majs och paprika.
Söndag:
Potatisfrestelse med ansjovis och keso.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|