Direktlänk till inlägg 22 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
MED BECHAMELSÅS:
5 dl makaroner eller snabbmakaroner
4 dl mjölk
2,5 msk mjöl
2 msk smör eller margarin (eller olivolja)
2 krm riven muskotnöt
2 krm salt
1 krm vitpeppar
MJÖLKSTUVADE MAKARONER:
5 dl makaroner eller snabbmakaroner
1 liter mjölk (standard)
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
2 msk hackad persilja till garnering (valfritt)
Gör så här:
MED BECHAMELSÅS:
Börja med att koka upp vatten till makaronerna enligt paket.
Smält smör i en kastrull och rör ihop med mjölet.
När mjölröran är varm så tillsätter du lite mjölk i taget under omrörning och medelvärme.
Se till så att du rör ut klumparna.
När all mjölk är tillsatt kokas såsen på medelvärme i minst 5 minuter.
Rör ofta.
Akta så att stuvningen inte bränns i botten.
Koka makaronerna i vattnet.
Vanliga makaroner kokas ca 8 minuter.
Snabbmakaroner går på 3 minuter.
Kontrollera koktider på paketet.
Häll av i durkslag och vänd i de kokta makaronerna i stuvningen och vänd runt.
Smaka av de stuvade makaronerna finriven muskot, salt och peppar.
MJÖLKSTUVADE MAKARONER:
Koka upp mjölken.
Tillsätt salt och makaroner.
Koka på medelvärme tills makaronerna blir mjuka.
Rör om försiktigt några gånger så det inte bränns i botten.
Använd en tjockbottnad kastrull.
Vanliga makaroner kokas ca 10-15 minuter.
Snabbmakaroner går på 5-10 minuter.
Smaksätt de stuvade makaronerna med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Garnera med hackad persilja om du önskar det.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|