Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1,3 kg fläskfilé
0,5 tsk salt
3 krm vitpeppar
3 msk smör
1 dl riven parmesanost eller grano padano
0,5 dl rostade pinjenötter att garnera med
10 blad färsk basilika att garnera med
1 dl pesto
5 dl couscous
1 grönsaksbuljongtärning
10 cocktailtomater
20 gröna bönor
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
Fetaostsås:
6 dl matyoghurt
1 pkt fetaost
1 krm salt
2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa fläskfilén och skär bort senor och hinnor med en vass kniv.
Salt och peppra fläskfilén runt om.
Stek fläskfilén i smöret runt om i en het panna.
Lägg över fläskfilén i en ugnsform eller sätt in hela stekpannan om den tål ugn.
Stek filen i ca 20 minuter.
Ta ut den och slå in den i folie och låt den vila i en kvart.
Lägg den på en skärbräda och skär 1 cm skivor lite på snedden.
Lägg över fläskfiléskivorna på ett ugnsfast serveringsfat.
Hit kan du förbereda och ha fläskfilén i kylen.
Rosta pinjenötter i en stekpanna så att de får lite färg.
Sätt åt sidan.
Bred över pesto samt riven parmesanost och gratinera fläskfilén i 250 grader i ca 5 minuter.
Garnera fläskfilén med rostade pinjenötter och grovhackad basilika och servera den.
Couscoussallad:
Koka upp en liter vatten med buljongtärningen.
Blanda couscous i en skål med gurkmeja, chiliflakes samt salt.
Häll över det kokande vattnet och rör om. L
åt stå och svälla i 10 minuter.
Rensa, skölj, dela och koka gröna bönor mjuka i ca 5 minuter.
Skölj och dela tomater.
Blanda ner bönor och tomater i couscousen.
Smaka av med salt samt ev någon msk olivolja.
Fetaostsås:
Smula fetaosten i en skål.
Rör i yoghurt samt smaka av med lite salt och olivolja.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|