Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1,3 kg fläskfilé
0,5 tsk salt
3 krm vitpeppar
3 msk smör
1 dl riven parmesanost eller grano padano
0,5 dl rostade pinjenötter att garnera med
10 blad färsk basilika att garnera med
1 dl pesto
5 dl couscous
1 grönsaksbuljongtärning
10 cocktailtomater
20 gröna bönor
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
Fetaostsås:
6 dl matyoghurt
1 pkt fetaost
1 krm salt
2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa fläskfilén och skär bort senor och hinnor med en vass kniv.
Salt och peppra fläskfilén runt om.
Stek fläskfilén i smöret runt om i en het panna.
Lägg över fläskfilén i en ugnsform eller sätt in hela stekpannan om den tål ugn.
Stek filen i ca 20 minuter.
Ta ut den och slå in den i folie och låt den vila i en kvart.
Lägg den på en skärbräda och skär 1 cm skivor lite på snedden.
Lägg över fläskfiléskivorna på ett ugnsfast serveringsfat.
Hit kan du förbereda och ha fläskfilén i kylen.
Rosta pinjenötter i en stekpanna så att de får lite färg.
Sätt åt sidan.
Bred över pesto samt riven parmesanost och gratinera fläskfilén i 250 grader i ca 5 minuter.
Garnera fläskfilén med rostade pinjenötter och grovhackad basilika och servera den.
Couscoussallad:
Koka upp en liter vatten med buljongtärningen.
Blanda couscous i en skål med gurkmeja, chiliflakes samt salt.
Häll över det kokande vattnet och rör om. L
åt stå och svälla i 10 minuter.
Rensa, skölj, dela och koka gröna bönor mjuka i ca 5 minuter.
Skölj och dela tomater.
Blanda ner bönor och tomater i couscousen.
Smaka av med salt samt ev någon msk olivolja.
Fetaostsås:
Smula fetaosten i en skål.
Rör i yoghurt samt smaka av med lite salt och olivolja.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|