Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
4 msk pesto
800 gram potatis av fast sort
2 msk rapsolja eller matolja
3 krm salt
1 krm vitpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
0,5 zucchini
0,5 aubergine
500 g krossade tomater
0,5 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisar med skal (skär bort ev. fula delar), skölj i durkslag, torka lätt och blanda med några msk olja, något krm salt och något krm vitpeppar i en ugnsfast form och ugnsstek i 25 minuter.
Ratatoille:
Skala lök och vitlök.
Hacka dem.
Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i långa bitar på längden.
Skölj och skär zucchini samt aubergine i tärningar.
Hetta upp några msk olivolja i en stor panna (wok går utmärkt).
Tillsätt lök, vitlöksklyftor, paprika, aubergine och zucchini och fräs några minuter.
Blanda ner tomatkross och smaksätt med salt och kajennpeppar.
Låt koka utan lock minst 10 minuter.
Kyckling:
Vänd runt kycklingen i någon msk olja, något krm salt och lite vitpeppar.
Grilla eller stek kycklingen i ca 15 minuter runt om eller tills innertemperaturen är 70° C.
Lägg upp på fat och ringla över peston.
Ett tips är att låta de få färg i panna eller grill och sedan låta de gå några minuter i ugnen tillsammans med potatisen.
Servera kycklingfiléerna med klyftpotatisen och ratatouillen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|