Direktlänk till inlägg 29 januari 2017
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 aubergine
1 stor zucchini
6 tomater
4 msk olivolja
2 mozzarellaostar
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm chiliflakes
GRATÄNGSÅS:
50 gram smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg den i en bunka och blanda den med en halv tsk salt i en skål.
GRATÄNGSÅS:
Smält smör i en kastrull.
Rör ut mjölet i smöret.
Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Smaka av med salt, peppar och ev. riven muskot.
Låt sedan koka på lägsta värme och rör då och då medan du steker grönsakerna.
Låt stå medan du steker zucchinin.
Skölj och skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor.
Stek dem i lite olivolja så att de får färg några minuter.
Lägg upp dem i en gratängform.
Skölj och skiva tomaterna och lägg med zucchinin.
Skölj av auberginen och stek dem några minuter på varje sida tills de fått färg.
Varva zucchini, tomat och aubergineskivor i snett liggande rader gratängformen.
Strö över salt, svartpeppar och chiliflakes.
Fördela över gratängsåsen.
Skär mozzarellaosten i två delar och sedan i skivor.
Fördela osten över grönsakerna.
Grädda mozzarellagratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills den fått fin färg och är genomvarm.
Ta ut och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|