Direktlänk till inlägg 7 februari 2018
Ugn: 175 grader, tills termometer visar 70 grader
Ingredienser:
1 oxstek av benfri nötbog
Lite salt att gnida in steken med
Lite svartpeppar att gnida in steken med
Lite smör
Potatis till 4 personer
Brunsås:
3-5 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
Lite salt
Lite svartpeppar
Llite soja, colorit
Tillbehör:
Smörgåsgurka
Svartvinbärsgelé
Gör så här:
Gnid in steken med salt och peppar och bryn den runt om på hög värme i lite smör på ett stekjärn.
Lägg steken i en så liten ugnsform som möjligt, den behöver inte smörjas med fett.
Placera en termometer i steken med spetsen i mitten av köttet.
Sätt formen längst ner i ugnen i 175 grader och stek tills termometern visar +70 grader (lätt rosa) eller + 75 grader (väl genomstekt).
Tag sedan ut steken och låt den vila ca 15 minuter invidrad i aluminiumfolie.
Skala och koka potatisen.
Gör såsen:
Vispa ur formen med lite hett vatten (efter att steken tagits bort).
Häll upp i en kastrull och låt koka upp.
Tillsätt vetemjölet utblandat i lite vatten under omrörning samt grädden.
Låt såsen puttra till rätt konsistens.
Tillsätt lite Collorit för färgens skull och eventuellt mer vatten om såsen blir för trögflytande.
Smaka av med salt och peppar.
Skär upp steken i tunna skivor och servera dem tillsammans med kokt potatis, brunsås, smörgåsgurka och svartvinbärsgelé.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|