Direktlänk till inlägg 7 februari 2018

Oxstek med potatis brunsås, smörgåsgurka & gelé

Av Maria - 7 februari 2018 19:00

Ugn: 175 grader, tills termometer visar 70 grader


Ingredienser:

1 oxstek av benfri nötbog

Lite salt att gnida in steken med

Lite svartpeppar att gnida in steken med

Lite smör


Potatis till 4 personer


Brunsås:

3-5 dl vatten

3 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

Lite salt

Lite svartpeppar

Llite soja, colorit


Tillbehör:
Smörgåsgurka

Svartvinbärsgelé


Gör så här:

Gnid in steken med salt och peppar och bryn den runt om på hög värme i lite smör på ett stekjärn.
Lägg steken i en så liten ugnsform som möjligt, den behöver inte smörjas med fett.
Placera en termometer i steken med spetsen i mitten av köttet.
Sätt formen längst ner i ugnen i 175 grader och stek tills termometern visar +70 grader (lätt rosa) eller + 75 grader (väl genomstekt).

Tag sedan ut steken och låt den vila ca 15 minuter invidrad i aluminiumfolie.


Skala och koka potatisen.


Gör såsen:

Vispa ur formen med lite hett vatten (efter att steken tagits bort).

Häll upp i en kastrull och låt koka upp.

Tillsätt vetemjölet utblandat i lite vatten under omrörning samt grädden.

Låt såsen puttra till rätt konsistens.

Tillsätt lite Collorit för färgens skull och eventuellt mer vatten om såsen blir för trögflytande.

Smaka av med salt och peppar.


Skär upp steken i tunna skivor och servera dem tillsammans med kokt potatis, brunsås, smörgåsgurka och svartvinbärsgelé.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 13 maj 10:15

Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...

Av Maria - Måndag 13 maj 07:00

Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards