Alla inlägg under mars 2018

Av Maria - 28 mars 2018 17:00

Ingredienser:

Salladen:

1 dl kokta gröna bönor
1 dl sojabönor(finns i frysdisken)
1 dl blomkål (skuren i tunna skivor)
8 cocktailtomater (halverade)
1/2 rödlök (skuren i skivor)
Lite valfri sallad (skuren i bitar)
1/2 lime skuren i tunna skivor att dekorera med
Persilja


Dressing:

3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk italiensk salladskrydda


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till salladen i en skål.
Rör ihop dressingen och blanda med salladen.
Strössla över lite hackad persilja och dekorera med lime.

Av Maria - 28 mars 2018 14:45

Ingredienser:
400 g gula cocktailtomater
4 msk vatten
3 msk limesaft
190 g (2 1/4 dl) Syltsocker
15 blad färsk basilika


Gör så här:

Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull.

Tillsätt vatten, limesaft och koka i 5 minuter.

Häll i syltsockret och koka ytterligare 5 minuter.

Tillsätt basilika.

Ta kastrullen från värmen.

Skumma väl.

Häll upp på varm, väl rengjord burk.

Förslut.

Förvara svalt. 

Av Maria - 28 mars 2018 14:15

Ugn: 250 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

8-9 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk strösocker

4 tsk bakpulver

100 g smör

4 dl mjölk


Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda  mjöl, salt, socker och bakpulver i en stor bunke.

Dela smöret i små tärningar och lägg dem i bunken.

Mosa ihop smöret med de torra ingredienserna.

Rör ner mjölken och blanda ihop till en deg.

Om degen blir väldigt kletig blanda i lite mer mjöl.

Platta ut degen till tre runda kakor på en plåt med bakplåtspapper.

Gör ett kryss på varje kaka.

Nagga dem.

Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter tills de får färg.

Ät de varma med t.ex smör och marmelad.

Av Maria - 28 mars 2018 10:00

Ingredienser:

4 ägg

12 dl mjölk

5 dl vetemjöl

3 tsk strösocker

Jordgubbssylt

Vispgrädde


Gör så här:

Vispa äggen lätt i en vid skål.
Tillsätt allt mjöl, socker och ca 5 dl mjölk.
Vispa smeten tills alla klumpar försvunnit.
Blanda i resten av mjölken.
Stek pannkakorna i stekjärn, helst två.

Rör i smeten då och då eftersom mjölet sjunker till botten.
Servera med jordgubbssylt och ev. vispad grädde.

Av Maria - 27 mars 2018 17:00

Ingredienser:

1 kg vindruvor
4 msk färskpressad citronsaft
500 g Syltsocker
½ krm kardemumma, malen


Gör så här:

Skölj och dela druvorna i bitar.

Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka i 5-6 minuter.

Skumma och mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Förslut.

Förvara svalt. 

Av Maria - 27 mars 2018 16:45

Ugn: 200 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

2 ägg
1½ dl Rörsocker Fairtrade
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
3/4 dl hett vatten
2 äpplen


Garnering:
2 dl blåbär
3 msk Rörsocker Fairtrade
½tsk kanel


Gör så här:

Vispa äggen och rörsockret pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.

Tillsätt vattnet. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i smeten.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Strö blåbären uppe på kakan.

Blanda rörsocker med kanel och strö det över blåbären.

Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 40 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass.

Av Maria - 27 mars 2018 14:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g falukorv

1 stor gul lök

2 msk tomatpuré

2,5 dl vispgrädde

salt och peppar

ris 

gröna ärtor


Gör så här:

Koka riset samt ärtorna enl. anvisning.

Stek lök och korv tills de får färg.

Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. 

Av Maria - 27 mars 2018 10:15

Antal: 16-20 stycken

Jäsning: 30 minuter + 20 minuter

Ugn: 225 grader, 20 minuter


Ingredienser:

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk rapsolja

4 dl finriven morot
250g keso, en liten burk
4 dl grahamsmjöl
13-14 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Lös jästen i den ljumma vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser och det mesta av vetemjölet.
Arbeta med elvispensdegkrokar el i maskin i ca 5 minuter.
Jäs under duk i 30 minuter.
 
Ta upp degen på mjölat bord och platta ut den lätt.
Dela i 2 längder och sedan vardera längd i 8-10 bitar.
Lägg bitarna på en pappersklädd plåt.
Jäs i ytterligare 20 minuter.
 
Sätt ugnen på 225° under tiden.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt svalna på galler.
Bryt isär bullarna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards