Alla inlägg under mars 2018
Ingredienser:
Potatis till 2 personer
Köttbullar till 4 personer
1 påse pulvermos till 4 personer
8 dl vatten
1 klick margarin
2 dl kaffegrädde
1 gul lök, hackad
1 gurka
Lingon
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Skala och hacka löken.
Dela gurkan i mindre bitar.
Stek köttbullarna.
Koka upp vattnet och vispa sedan i pulvermos-pulvret.
Tillsätt lite margarin.
Servera gurka och lingon till potatismosen.
Servera gurka, hackad lök och kaffegrädde till de kokta potatisarna.
Måndag:
Köttfärsknyten
Tisdag:
Fläsk med potatis och löksås
Onsdag:
Falukorv i ugn med mos
Torsdag:
Fiskgryta
Fredag:
Skinkstek, potatis och sås
Lördag:
Tacos med tillbehör
Söndag:
Halloumistroganoff
Måndag:
Cowboysoppa
Tisdag:
Kikärtsgryta med matvete
Onsdag:
Spenatsoppa
Torsdag:
Vitkålsfräs med sojafärs
Fredag:
Linsoppa
Lördag:
Svartkålsmagi
Söndag:
Korv med pasta
Måndag:
Pasta carbonara
Tisdag:
Fiskgryta med lax, torsk och räkor och potatis
Onsdag:
Kycklingkebab med ris och tzatziki
Torsdag:
Broccolisoppa med ost
Fredag:
Tjocka revbensspjäll med klyftpotatis
Lördag:
Skinkstek med potatis och skysås samt gelé
Söndag:
Potatisbullar, bacon och lingon
Måndag:
Asiatisk sallad
Tisdag:
Bakad sötpotatis med tillbehör
Onsdag:
Bolognese med blomkålsris
Torsdag:
Curry med grillost
Fredag:
Nuggets med sötsur sås
Lördag:
Tacos med goda tillbehör
Söndag:
Hemmagjord hamburgertallrik
Måndag:
Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.
Ett gott bröd till.
Valfri frukt i säsong.
Tisdag:
Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.
En bit sockerkaka
Onsdag:
Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.
Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.
Blodapelsin.
Torsdag:
Italiensk gryta med lammlägg.
Citronmarängpaj.
Fredag:
Quesadillas:
Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.
Stek på båda sidor tills osten smält.
Servera med en chiligryta.
Coke float:
Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.
Lördag:
Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.
Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.
Söndag:
Sötpotatispytt med svarta bönor.
Tomatsalsa och picklad rödlök till.
Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.
Antal: 8 portioner
Ugn: 250 grader, ca 4 minuter
Ingredienser:
Kaka:
2 ägg
1 dl strösocker (+ extra att vända kakan i)
½ dl potatismjöl
1 msk kakao
½ tsk bakpulver
Fyllning:
250 g kvarg (dulce de leche)
2 askar färska hallon (á 125 g)
Garnering:
2 dl vispgrädde
Färska hallon
Mörk-, vit- och mjölkchoklad
Mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Kaka:
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Smörj papperet med lite smör.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.
Häll smten i pannan.
Grädda mitt i ugnen ca 4 minuter.
Vänd kakan på ett bakplåtspapper med socker och låt kallna.
Fyllning:
Bred på kvargen och strö över hallonen.
Rulla samman till en tät rulle från kortsidan.
Låt den ligga i kylskåp minst 1 timme.
Garnering:
Dela rulltårtan i 8 skivor (för 8 portioner).
Toppa varje skiva med en klick lättvispad grädde, färska hallon och hyvlad choklad (hyvla med en potatisskalare) och mynta.
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
500 g förkokta rödbetor
½ msk olivolja
50 g getost
50 g hel skalad mandel
Salt
Peppar
2 kycklingfiléer
½ msk smör
150 g haricots verts
1 dl créme fraiche
½ frp (á 400 g) romanticatomater
½ påse (á 65 g) mâchesallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva rödbetorna och lägg dem i en ugnssäker form.
Ringla över olivoljan, smula över getosten och strö på mandeln.
Krydda med salt och peppar.
Stek kycklingen i smöret i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Tillaga kycklingen och betorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter eller stek dem i lite olja i stekpannan tills de blir mjuka.
Smaksätt créme fraiche med salt och peppar.
Dela tomaterna.
Skiva kycklingen och servera den med rödbetor, haricots verts, créme fraiche, tomater och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|