Alla inlägg under mars 2018

Av Maria - 3 mars 2018 18:14

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:
Chokladbakelse:

25 g smör

½ dl pecannötter

2½ msk vetemjöl

½ tsk vaniljsocker

1½ msk kakao

1/4 krm salt

1 ägg

3/4 strösocker

4 små aluminiumformar


Ananas:

½ ananas

1 lime

2 msk råsocker

2 passionsfrukter


Glass:

½ liter vaniljglass

4 msk lime curd


Garnering:

1 kruka mynta


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.


Chokladbakelse:

Smält smöret.

Hacka nötterna grovt.

Blanda mjölet med vaniljsocker, kakao och salt.

Rör ihop ägg och socker - vispa inte.

Rör ner mjölblandningen och smöret.

Vänd ner nötterna.

Sätt formarna på en plåt, klicka ner smeten i formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Starta timer.


Ananas:

Skala och skär anansen i tunna skivor eller små tärningar.

Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften och blanda med sockret.

Rör om då och då tills sockret löst sig.

Dela och pressa i passionsfrukterna.


Glass:

Låt glassen tina lite.

Vispa den mjuk och vänd försiktigt ner limecurd.


Garnering:
Ta ut chokladbakelsen ur formen och servera med limecurdglass, ananas och passionsfrukt, garnera med mynta.

ANNONS
Av Maria - 3 mars 2018 08:28

Antal: 2 personer


Ingredienser:
2 portioner pasta, gärna casarecce


Tomatsallad:

250 g tomatmix

½ ask (á 20 g) persilja

½ msk olivolja

½ msk rödvinsvinäger

Salt

Peppar


Pasta:

1 förp (140 g) oliver pimiento

1 förp (390 g) pastasås, basilika

Cayennepeppar

50 g grana padano flarn

2 förp (á 70 g) bresaola


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.


Tomatsallad:
Dela tomaterna.

Hacka persiljan.

Blanda tomaterna med olivolja, vinäger och persilja.

Krydda med salt och peppar.


Pasta:

Låt oliverna rinna av.

Värm pastasåsen och smaka av med salt och cayennepeppar.

Blanda pastan med såsen och strö på oliver och ost.



Servera med bresaola och tomatsallad.

ANNONS
Av Maria - 3 mars 2018 07:47




Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

½ liten rotselleri

2 msk olivolja

Salt

Peppar


Champinjonpastej:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

250 g kastanjechampinjoner

1 dl rapsolja

2 tsk balsamicovinäger

1½ dl kokta kikärter


Garnering:
1 dl skalade pistagenötter

1 kruka persilja


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Selleri:

Skär sellerin i ca 1 cm tjocka skivor och skala dem.

Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidorna.

Lägg selleriskivorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 1 timme.

Vänd selleriskivorna varje kvart.


Champinjonpastej:

Skala lök och vitlök, hacka löken och skiva vitlöken.

Ansa och skiva svampen.

Stek svamp, lök och vitlök i oljan tills det får fin färg.

Blanda i vinägern.

Häll kikärtorna i ett durkslag.

Skölj dem och låt rinna av.

Mixa svamp och lök tillsammans med kikärtorna till en slät kräm.

Smaka av med salt och peppar.

Häll krämen i en spritspåse.


Garnering:
Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem.

Skär mumsbitar av selleriskivorna.

Spritsa på champinjonpastejen, strö på pistagenötter och garnera med persilja.




Av Maria - 2 mars 2018 18:32




Antal: 15-20 frallor

Jäsning: 1-1½ timme + 40 minuter

Ugn: 225 grader, 30 minuter


Ingredienser:
25 g jäst

700 g fingervarmt vatten

2 smk olivolja

2 äggvitor

1 msk flytande honung

2 tsk salt

200 g rårismjöl

150 g bovetmjöl

50 g majsmjöl

50 g majsstärkelse

15 g nyponskalmjöl

35 g finmalet psylliumfrö

2 färska rödbetor

Valfritt mjöl till garnering


Gör så här:

Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olivolja, äggvitor och honung i en bunke eller degblandare med insats för kaksmet.

Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa ordenligt samman degvätskan med elvisp, slev eller i degblandare med insats för kaksmet.

Fortsätt blanda någon minut.

Låt degen jäsa i 1-1½ timme till 50% större storlek.


Skala och riv rödbetorna grovt och blanda ner i degen.

Dela degen i ca 20 bitar, rulla med fuktade händer till avlånga frallor utan att knåda.

Placera ut på två plåtar med bakplåtspapper.

Låt jäsa ca 40 minuter, till ca 30% större storlek.


Skär ett snett snitt i frallorna med en vass kniv när de jäst färdigt och strö mjöl på ovansidan.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

Ta ut bröden och låt svalna helt innan du serverar dem.


Tips:

Det går utmärkt att byta ut rivna rödbetor mot rivna morötter eller lingon.




Av Maria - 2 mars 2018 05:19




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

700 g mjölig potatis

2 små citroner

4 kycklingbröstfiléer med skinn

3 dl syrad grädde 30%

65 g rucola


Gör så här:

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Riv skalet fint och pressa saften ur en citron.

Skär den andra i kvartar.

Bryn kyckling och citronkvartar i smör i en stekpanna.

Salta och peppra.

Häll 2½ dl syrad grädde runt kycklingen.

Tillsätt citronskalet och citronsaften.

Låt koka på svag värme under lock tills kycklingen har en innetemperatur på 70 grader, 10-15 minuter.

Häll av kokvattnet från potatisen.

Stöt potatisen tillsammans med resten av den syrade grädden, en klick smör, salt och peppar.

Servera med potatismos, sås och rocula.


Tips!

Spara och blanda i lite av potatiskoket för ett luftigare mos.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se