Direktlänk till inlägg 27 juli 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
1 msk olja
3 skivade morötter
15 cm strimlad purjolök
1 tärnat äpple
1 msk curry
1 msk vetemjöl
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
1 tsk salt
Till servering:
4 portioner ris
Gör så här:
Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om.
Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry.
Stek under omrörning ytterligare någon minut.
Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt.
Koka upp och sjud ca 10 min.
Tillsätt grädde och koka upp igen.
Servera med ris och gärna picklad rödlök.
Picklad rödlök:
Blanda ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten, rör tills sockret löst sig.
Lägg i 2 skivade rödlökar och låt stå i ca 30 min.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|