Direktlänk till inlägg 2 oktober 2018
Antal: 4 stycken
Jäsning: 45-60 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
Ca 1½ liter vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Blanda vattnet och oljan.
Värm degspadet till fingervärme, 37 grader.
Häll lite av det över jästen och rör tills den är upplöst.
Häll i resten av spadet.
Tillsätt saltet och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl.
Jäs under bakduk 45-60 minuter.
Arbeta i resten av mjölet i degbunken och på bakbordet.
Forma små knubbiga avlånga limpor.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Jäs limporna under bakduk till knappt dubbel storlek eller ca 30 minuter.
Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv eller ett rakblad.
Gräddning:
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 225 grader, 25-30 minuter.
Låt dem kallna utan bakduk på galler.
Förvaring:
Brödet bör ätas dagsfärskt.
Det kan djupfrysas ca 1 år.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|