Direktlänk till inlägg 25 mars 2019
Måndag:
Cannelloni (pastarör) fyllda med röra på 2 dl crème fraiche med örter, 200 g rökt tärnad skinka och oliver. Lägg i ugnsform och täck med tomatsås och riven ost. Ca 20 minuter i 225 grader.
Våfflor med grädde och sylt
Tisdag:
Quinoasallad med grillade kyckling i bitar, finstrimlad purjolök, torkade aprikoser, jordnötter och babyspenat. Currysås till (2 dl gräddfil, 2 tsk curry, 1 dl äppelmos).
Mixa 2 dl pistagenötter med ½ tsk kardemummakärnor, 2 msk socker och 1 dl kokosmjölk. Servera nötpeston till konserverade aprikoser, eventuellt med grädde.
Onsdag:
Pasta med krämig pepparsås: värm 2 dl crème fraiche med pressad vitlök, nymalen svart-, rosé- och grönpeppar, samt salt. Blanda med nykokt tagliatelle.
Kaffe och en bit fransk nougat.
Torsdag:
Fylld falukorv och bulgursallad. Laga falukorv i ugnen i en rund kakform med hål i mitten. Snitta korven och fyll snitten med ost, senap, tomatpuré och örter. Formen håller det goda på plats så att det inte rinner ut och bränns fast i botten.
Chokladägg, marängkycklingar annat påskgodis.
Marängkyckling: Färga vanlig marängsmet med några droppar gul karamellfärg. Spritsa små kycklingar av marängsmeten på bakplåtspappersklädd plåt, med en slät tyll. Först kroppen, låt den smalna av baktill (stjärten) och sedan ett runt litet huvud, "släpp" tyllen framtill så bildas en liten näbb. Grädda som vanligt, gör eventuellt ögon med kristyr eller strösselkulor. Fin dekoration på påskbordet eller på påsktårtan.
Fredag: (Långfredag år 2013)
Laxqueneller i vitvinssås á la Anna pressad potatis och ångkokt savojkål.
Chokladkaka med mjölkchokladtryffel.
Lördag: (Påskafton år 2013)
Citron- och rosmarinmarinerad lammstek och ratatouille med små vita bönor.
Citronmousse med varm körsbärssås.
Söndag:
Sparris- och tryffelrisotto med goda charkuterier och extra sparris och tryffelolja.
Vit chokladcheesecake garnerad med kiwi och physalis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|