Direktlänk till inlägg 25 mars 2019
Måndag:
Tonfisksallad med oliver: Blanda 1 litet strimlat huvud isbergssallad, 2 skivade tomater, 1 dl gurka i bitar, 1 skivad rödlök och 3 dl gröna ärter. Fördela 2 hårdkokta ägg i klyftor, 1 dl gröna oliver och 2 burkar tonfisk över blandningen. Gör en dressing av 2 msk olja, 1 tsk vinäger, 1 tsk vatten, salt, citronpeppar, 1 krm timjan och slå över salladen. Servera med ett gott bröd.
Tisdag:
Husets svampsoppa: Fräs 200 g svamp i 2 msk smör tills det "knäpper" svampen. Strö över 3-4 msk vetemjöl och späd med 1 liter buljong. Sjud ca 10 minuter. Tillsätt 1½ dl grädde och smaka av med 1 msk tomatpuré, 1 msk ädelost och 1 msk pressad citron. Servera eventuellt med strimlad lax.
Onsdag:
Stekta fiskbullar med spenat: Häll av spadet från 2 burkar fiskbullar i buljong. Vänd bullarna i 1 dl ströbröd blandat med ½ tsk salt och ½ krm grovstött svartpeppar. Stek dem gyllene. Blanda 1 paket hackad spenat (375 g) med 2-3 dl mjölk och red av med 2 msk vetemjöl. Servera med ris.
Torsdag:
Fina köttbullsgrytan: Låt ½ dl ströbröd, 1 tsk salt och 2 dl mjölk svälla i 10 minuter. Blanda i 500 g fläsk- eller blandfärs och 1 krm grovstött svartpeppar. Forma ca 12 köttbullar och stek dem gyllene runt om i smör. Skala och skiva 10 potatis, 2 gula lökar och 2 morötter. Varva det skurna med köttbullarna i en låg gryta. Salta och häll på 3 dl lättöl. Sjud under lock ca 20 minuter. Servera med inlagd gurka.
Fredag: (Långfredag år 2002)
Lammstek med mozzarellafyllning.
Lördag: (Påskafton år 2002)
Påskbuffé: Örtmarinerad brietårta, avokadoterrin, pestogravad strömming och matjessilltårta.
Söndag:
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|