Direktlänk till inlägg 5 juli 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner nykokt pasta
1 kg räkor med skal
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 dl crčme fraiche
3/4 dl vatten
2-3 msk Touch of Taste hummerfond
Salt
Peppar
Klippt persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet.
Tina räkorna om de är djupfrysta.
Skala och hacka löken.
Ansa och skiva svampen.
Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
Tillsätt crčme fraiche, vatten och hummerfond.
Låt såsen koka upp.
Smaka av.
Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.
Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen.
Strö över klippt persilja.
Bjud rätten genast.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|