Alla inlägg under april 2019
Antal: 1 portion
Ingredienser:
coddlerform eller liten patentburk med lock
tryffelolja
1 ägg
1 msk riven ost
några blad dragon eller annan ört
Gör så här:
Klä formen eller burken med tryffelolja och knäck ner ägget i formen, lägg i ost och lägg i en ört, t ex dragon.
Förslut formen med lock och gummiband eller förslut burken och sjud i kokande vatten ca tio minuter.
Ingredienser:
1 kruka färsk salvia
1 dl pumpafrön
2 vitlöksklyftor
1½ dl riven färsk parmesanost
1 dl olivolja
Saften av ½ citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 paprikor, ta den färg du gillar bäst
1 äpple
1/3 gurka
10 körsbärstomater
100 g mild ost, t.ex herrgård eller grevé
Gör så här:
Kärna ur och strimla paprikorna.
Tärna äpplet och gurkan.
Halvera körsbärstomaterna och skär osten i kuber.
Blanda allt i skål.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
33 cl porter
4 dl osötad kondenserad mjölk
3/4 dl sherry
½ dl Dansukker Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
½ krm riven muskotnöt
Gör så här:
Blanda porter, mjölk, sirap, vaniljsocker och muskot i en mixer och kör tills det är krämigt.
Tillsätt sherryn och kör i ytterligare någon minut.
Ställ i kylskåp i minst 1 timme innan punchen serveras, den skall vara riktigt kall.
Ingredienser:
1 burk djupfryst citrondryck
2 burkar vatten
2 äggvitor
Gör så här:
Vispa den något tinade citrondrycken med vattnet.
Har man mixer behöver citrondrycken inte tinas.
Ställs i frysen.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i den halvfrysta massan, som sedan ställs tillbaka i frysen.
Ta ut och rör i den då och då.
Skeda upp sorbeten i portionsglas när den är som "kramsnö", lätt kornig, frasig.
Strö över rivet citronskal och lägg gärna på halvtinade hallon.
Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
50 g skumbananer, ca 10 stycken
2 dl Finkornigt Strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
Gör så här:
Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta.
Värm på svag värme tills allt är smält.
Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring.
Rör i chokladen och rör tills massan blir blank.
Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.
Häll upp massan i en smord form, 20 x 30 cm.
Låt massan stelna, skär därefter i bitar.
Antal: 6-7 små portioner
Ingredienser:
100 g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Bryt sönder chokladen i bitar.
Lägg dem i en sopptallrik med bred kant och ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten. Efter några minuter har chokladen smält.
Vispa grädden, men vispa den inte för hårt (då blir moussen grynig).
Lyft bort chokladtallriken från värmen, rör ner äggulorna i den smälta chokladen.
Vänd ner chokladsmeten i bunken med den vispade grädden.
Fördela moussen i portionskoppar, ställ dem på en liten bricka och låt moussen stelna i kylskåpet.
Som variation kan man frysa in moussen - så blir den som en chokladglass istället.
Ingredienser:
4 schalottenlökar
Smör
2 dl grädde
½ fiskbuljongtärning
Ev lite mjölk
Saften av ½ citron
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|