Alla inlägg under april 2019
Ingredienser:
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl hasselnötter eller skållad mandel
½ dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ liter salladsblad,valfri sort
2 päron
200 g gorgonzola
50 g grovt hackade valnötter
Dressing:
3 msk Muscovadosirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
½ tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt
Gör så här:
Skölj salladsbladen.
Lägg dem på en handduk för att rinna av.
Lägg salladsbladen i botten på fyra portionsskålar.
Skala päronen och dela dem i klyftor.
Droppa citronsaft på päronklyftorna så att de inte blir mörka.
Lägg päronklyftorna på salladen.
Skär osten i bitar och lägg på päronen.
Strö över valnötterna.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp.
Häll den varma dressingen över ost och päron.
Ingredienser:
2 tomater
1 gul lök
½ dl russin
skal från ½ apelsin, gärna obesprutad
100 g Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk färsk, riven ingefära
1½ dl vitvinsvinäger, gärna balsamvinäger
1 krm mald kanel
1 krm mald muskotnöt
2 päron
Gör så här:
Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.
Skala och tärna löken.
Lägg tomat, lök, russin, apelsin, muscovadorörsocker, ingefära, vitvinsvinäger, kanel och muskotnöt i en gryta och koka det simmigt.
Skala, kärna ur och skiva päronen.
Lägg dem i chutneyn och sjud tills de är mjuka.
Antal: 1 ugnsplåt
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
2 ägg
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk psylliumfrön
4 msk sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl hela linfrön
½ tsk kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och saltet med en elvisp.
Vänd ner bakpulver, frön och kryddor i äggsmeten.
Det ska bli en lös smet så låt inte fröna fylla ut för mycket.
Har du använt små ägg kan du behöva ta lite mindre mängd frön.
Tillsätt oljan.
Häll smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Mängd: 5 dl
Ingredienser:
400 g röda tomater
2 skivor vitt formbröd
2 msk rödvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
150 g grillad paprika i olja
1 tsk spiskummin
1 krm kajennpeppar
½ dl olivolja
1 krm salt
Gör så här:
Tärna brödet och lägg det i en bunke.
Häll över vinägern.
Låt stå ca 5 minuter tills brödet dragit åt sig vinägern.
Skala vitlöken.
Skär vitlök, tomater och paprika i mindre bitar.
Mixa detta och bröd slätt i matberedare eller med stavmixer.
Krydda med spiskummin, kajennpeppar och salt.
Häll i oljan droppvis under fortsatt mixning tills det blivit en tjock sås.
Servera gärna till köttbullar.
Antal: 6-8 pinnglassar
Ingredienser:
1 dl Finkornigt Strösocker
3 äggulor
1 tsk Vaniljsocker
2½ dl mjölk
2 dl vispgrädde
½ dl Glykossirap
½2 dl Muscovadosirap
4 dl Grekisk yoghurt
1-2 tsk lakritspulver
Gör så här:
Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt.
Koka upp mjölk och grädde med glykossirap och muscovadosirap.
Rör sakta ner äggblandningen i gräddmjölken och fortsätt röra på svag värme tills smeten tjocknat något eller tills den är 85 °C.
Obs! Den får inte koka.
Kyl ned och ställ i kylen minst två timmar eller tills nästa dag.
Rör i yoghurt och lakritspulver och häll blandningen i en glassmaskin.
Kör tills smeten blivit tjockflytande och krämig.
Fördela i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna, och ställ plant i frysen i minst 3 timmar innan de toppas med strössel eller smält choklad.
Ingredienser:
Tips!
Ställ vattenmelonjuicen i frysen en stund och drick den "frozen".
Ingredienser:
1 slanggurka
2 msk ättiksprit, 12%
3 msk Strösocker
persilja
Gör så här:
Skölj gurkan och skiva den tunt.
Krama den tills den mjuknat något.
Blanda ättikan och sockret, rör tills sockret löst sig.
Blanda i gurkskivorna.
Låt stå i ca 1 timme före servering.
Strö på hackad persilja precis före serveringen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|