Alla inlägg under april 2019
Antal: 15 stycken
Ugn: 150 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
½ dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl Strösocker
1 dl russin 25 g hackad sötmandel
knappt ½ dl vatten
65 g osaltat smör
1 tsk bakpulver
1 msk Ljus Sirap
Gör så här:
Rör samman havregryn, kokosflingor, vetemjöl, strösocker, russin och mandel i en skål.
Blanda vatten, smör, bakpulver och sirap i en kastrull och hetta upp tills smöret smält.
Häll över blandningen i skålen och blanda samman snabbt.
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper med 5 cm mellanrum.
Grädda mitt i ugnen i 150° i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten innan de flyttas till galler.
Förvara kakorna i burk med lock.
Antal: 15 kex
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter + 50-75 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
Grundmjöl (ger ca 1 l färdigt mjöl):
2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1½ dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1½ dl solrosfrön
2 dl cashewnötter
Kex:
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa alla ingredienser, utom ½ dl linfrö, till grundmjölet i en matberedare.
Det ska bli som et halvgrovt mjöl.
Tillsätt sedan resterande linfrön.
Blanda samman 3 dl grundmjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke.
Låt stå någon minut.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Det ska vara så tunt att det precis håller ihop.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills smeten får lite färg.
Ta ut plåten och skär kexen i lagom stora kexbitar.
Sätt in i ugnen igen men nu på 50-75 graders värme.
Kexen ska stå inne tills de är spröda och hårda - det tar ca 1 timme.
Ställ en äggklocka och kolla kexen då och då.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
1 dl Vatten
160 gram Mörk Choklad
Gör så här:
Smält chokladen med 0.5 dl vatten och rör jämn.
Lägg chokladen i en fryspåse platta ut, låt ligga i frysen 1 timme.
Ta ut chokladen häll i resten av vattnet och vispa tills jämn och len.
Häll upp i serveringsskålar och servera
Ingredienser:
Grönkål, svartkål eller liknande
Olivolja
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär bort stammarna på bladen och skär därefter bladen i mindre bitar.
Ringla över lite olivolja och blanda runt med händerna.
Strö över salt.
Rosta i ugnen tills de är krispiga, 10-15 minuter.
Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur tills de ska användas.
Ingredienser:
2 msk rörsocker strö
2 msk flingsalt
2 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar
3 krm mald spiskummin
1 msk vitlökspulver
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål.Ingredienser:
500 g valfria rotfrukter
2 msk vatten
3-4 msk 12 % ättika
250 g Syltsocker
1 msk färsk timjan
Gör så här:
Skala och riv rotfrukterna på ett rivjärn.
Koka tillsammans med vatten och ättika i en gryta i 3 minuter.
Mixa och tillsätt syltsocker och timjan.
Låt koka i ytterligare 4 minuter.
Skumma väl och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 1 bröd
Ingredienser:
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör
Gör så här:
Vispa ägget hårt i en bunke.
Tillsätt mandelmjöl, salt och det smälta smöret.
Blanda noga.
Bred ut på en liten tallrik och kör i mikron ca 2 minuter på full effekt.
Brödet är klart när "degen" har stelnat.
Vill du att undersidan skall bli mer fast vänder du brödet och kör ytterligare 25 sekunder i mikron.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gurka
1 grönt äpple
1/3 purjolök
250 g körbärstomater
5 champinjoner
2 dl majs
Gör så här:
Kärna ur och strimla paprikorna.
Skär gurka och äpple i små tärningar.
Dela, skölj och strimla purjolöken.
Halvera körsbärstomaterna.
Skär champinjonerna i mindre bitar.
Blanda allt i en skål och servera direkt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|