Direktlänk till inlägg 25 januari 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner nykokt pasta
1 kg räkor med skal
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 dl crème fraiche
3/4 dl vatten
2-3 msk Touch of Taste hummerfond
Salt
Peppar
Klippt persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet.
Tina räkorna om de är djupfrysta.
Skala och hacka löken.
Ansa och skiva svampen.
Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
Tillsätt crème fraiche, vatten och hummerfond.
Låt såsen koka upp.
Smaka av.
Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.
Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen.
Strö över klippt persilja.
Bjud rätten genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|