Direktlänk till inlägg 10 februari 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hackad lök
1 msk rapsolja
400 g lamm- eller nötfärs
1 msk garam masala
1 msk curry
1 burk färdig tomatsås (ca 500 g)
1-2 dl vatten
4 skalade och tärnade potatisar
2 dl frysta ärter
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering:
2 msk mandelspån
2 stora indiska naanbröd eller 4 pitabröd
Gör så här:
Fräs löken i olja.
Tillsätt färsen och kryddorna och låt färsen steka klart.
Häll i tomatsås, vatten och potatistärningar, låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
Späd med mer vatten om det känns för tjockt.
Tillsätt ärter och smaka av med salt och peppar (och mer garam masala).
Rosta mandelspån i torr stekpanna, strö över grytan.
Strö eventuellt över hackad salladslök eller koriander.
Servera med varmt bröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
|