Direktlänk till inlägg 17 maj 2021
Måndag:
Spaghetti med snabba såsen, sallad. Fräs en hackad vitlöksklyfta i någon msk olja i en kastrull, slå på 1 förpackning krossade tomater med basilika, koka upp och sjud några minuter. Tärna 1 förpackning fetaost, lägg i och rör om, smaka av. Toppa med provensalsk kryddblandning efter smak.
Glasspinne.
Tisdag:
Fiskbullar i dill- och kaviarsås, råris med majs.
Semlor.
Onsdag:
Timjanstekta köttfärsjärpar, potatis och tzatziki på äpple och rödlök. Finhacka 1 fast äpple och 1 rödlök, blanda med 2 dl matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Färsk frukt.
Torsdag:
Potatis- och purjolökssoppa, ostsmörgås. Skölj, skala och skär 500 g potatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten som precis täcker tills potatisen är mjuk. Stöt sönder den och späd eventuellt med kokande vatten. Lägg i finskuren purjolök och hackad persilja. Koka upp.
Plättar med sylt.
Fredag:
Parisare med rå äggula/stekt ägg, tomatsallad.
Peach melba, persikohalvor, värmda i sin lag, sås av ett paket tinade och mosade varma hallon, vaniljglass.
Lördag:
Stekt rödspätta, citronklyftor, kokt pressad potatis och muskotkryddad hel spenat.
Blåbärspaj med lite riven mandelmassa i pajdegen.
Söndag:
Flygande Jakob, ris och sallad. Lägg skinn- och benfria stekta/grillade kycklingbitar i ugnssäker form. Strö över ananastärningar. Täck med lätt crème fraiche + chilisås. Toppa med strimlat knaprigt stekt bacon och frästa champinjoner. Gratinera 15-20 minuter i 225 grader. Server med ris, rostade jordnötter och sallad.
Katrinplommonsufflé, iskall vispad grädde. Hacka 200 g kärnfria plommon, blanda med 3/4 dl strösocker. Vispa 5-6 äggvitor till hårt skum, vänd ner och lägg smeten i väl smord rak form. Grädda 40-45 minuter i 150 grader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|