Direktlänk till inlägg 19 oktober 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
550 g fläskfilé
matolja (att steka i)
250 g champinjoner
2 rödlökar
3 cm färsk ingefära, riven
3 klyftor vitlök, riven
1 dl crème fraîche
1 dl soja
1,5 dl Äpplemos
0,5 dl chilisås
Servering:
4 port jasminris
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skiva i 1 cm tjocka skivor.
Fräs på hög värme i en gryta med olja.
Lyft ur grytan när de fått fin färg.
Dela champinjonerna och klyfta rödlökarna.
Stek champinjonerna i fettet från fläskfilén.
Tillsätt rödlöken när champinjonerna börjat krympa.
Stek tills både svamp och lök har fått färg.
Sänk värmen och tillsätt ingefära och vitlök.
Stek tills vitlöken blivit glansig.
Tillsätt crème fraîche, soja, äpplemos, chilisås och den stekta fläskfilén.
Låt koka ihop till en krämig sås.
Servera med ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|