Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Chokladsnurror (LCHF)

Av Maria - 14 januari 2013 14:15

Antal: 10-14 stycken

Ugn: 150-175°C, ca 10-15 minuter


Ingredienser:

Deg:

100 g mjukt osaltat smör

2 msk sötrix-flor

¼ krm stevia

3 ägg

1 äggula

2 dl kokosnötsmjöl

½ tsk vaniljpulver


Fyllning:

75 g osaltat smör

2 msk sötrix-flor

¼ krm stevia

1½ dl mandelmjöl

3 msk kakao

½ tsk vaniljpulver


Garnering:

1 uppvispad äggvita

lite hackade hasselnötter


Gör så här:

  • Deg: Kör smör och sötning i en matberedare. Tillsätt ett i ägg i sänder och sedan gulan. Fortsätt mixa tills det är mjukt och pösigt. Blanda kokosnötsmjöl med vaniljpulver och häll ner det i smeten. Mixa samman allt till en smidig deg. Kavla degen mellan två smörpapper. Den ska bli cirka ½ cm tjock och så rektangulär som möjligt.
  • Fyllning: Smält smöret tillsammans med sötningm rör så att sötningen löser sig ordentligt. Tillsätt mandelmjölet, kakaon och vaniljpulvret. Låt svalna.
  • Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en kompakt rulle.
  • Lägg den i kylskåp cirka 30 minuter.
  • Ta en vass kniv och skär rullen i cirka 10-14 skivor, cirka 1 cm tjocka.
  • Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
  • Kakorna flyter inte ut, så du kan lägga dem tätt.
  • Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackade hasselnötter.
  • Grädda i mitten av ugnen i 150-175°C i 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
Bakat · LCHF
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se