Direktlänk till inlägg 13 februari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Grönsaker:
2 msk strösocker
2 msk ättika, 12%
4 msk vatten
1 (ca 100 g) rättika
2 morötter
½ kruka persilja
4 portioner ris
Sesammajonnäs:
1 msk sesamfrö
1 dl majonnäs
Peppar
Kyckling:
4 minutfiléer av kyckling
1 msk smör eller margarin
Salt
Gör så här:
Tina kycklingfiléerna.
Grönsakerna:
Blanda en lag av socker, ättika och vatten i en bunke och rör om tills sockret löst sig.
Skala rättika och morötter.
Hyvla grönsakerna med en osthyvel eller potatisskalare till tunna skivor.
Vänd ner grönsakerna i lagen.
Hacka persilja.
Vänd ner den strax innan servering.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sesammajonnäs:
Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme.
Låt svalna.
Blanda dem med majonnäs och smaka av med peppar.
Kyckling:
Stek kycklingfiléerna i matfett i en stekpananna ca 10 minuter.
Vänd då och då.
Krydda med salt och peppar.
Servera grönsakerna med kyckling, majonnäs och ris.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|