Direktlänk till inlägg 5 april 2013
Ugnstid: 4 x ca 10 min.
Antal: 50 st
Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl finhackade salta jordnötter
Tillagning:
Rör ihop smör och socker plus de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten med tesked (15 st) på bakpapper på plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175oC.
Tag loss de ännu mjuka flarnen och låt dem torka på
ett annat bakpapper på en bänk.
Antal: 4 portioner Ugn: 100 grader, 15-20 minuter Ingredienser: 700 g laxfilé (färsk)1 dl gräslök, finhackad4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita)1 knippe rädisa, i tunna skivorflingsalt Glaze:1 dl ostronsås1 dl sweet chilisås1 tsk fä...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter Ingredienser: 500 g nötfärs (eller annan valfri färs, t ex vegofärs)200 g fryst majs1 röd paprika1 gul lök4 klyftor vitlök 1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulver2 tsk malen spiskummin3-4 ms...
Antal: 4 portioner Ingredienser: Potatisdressing:120 g olivolja1 msk havssalt2 msk rödvinsvinäger50 g färsk bladpersilja, hackad20 g färsk koriander, hackad 4 klyftor vitlök, finhackade1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnorsvartpeppar...
Rör smör mjukt och smidigt, smaksätt det med litet socker och konjak, rulla smöret till en rulle, som får ligga en stund i kylskåpet, så att den blir hård. På varma, nygräddade, hoprullade pannkakor läggs en skiva av det kalla smöret, just ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 60 g strösocker2 ägg2 äggulor50 g olivolja200 g soyafraîche 100 g mandeldryck50 g glutenfri mjölmix50 g mandelmjöl5 g vaniljsockerca 0,5 krm salt500 g körsbär, tinadeflorsocker (till servering) Gör så...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|