Direktlänk till inlägg 8 april 2013

Blomkålssallad med picklad gurka & kapris

Av Maria - 8 april 2013 16:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 msk ättika

4 msk socker

6 msk vatten

1 gurka skalad och tärnad

400 g blomkål plockad i små buketter

Salt

4 msk kapris

1 ask bladspenat (ca 100 g)

4 msk rostade solrosfrön

2 msk kallpressad rapsolja


Gör så här:

Blanda ättika, socker och vatten och låt detta smälta ihop.

Salta gurkan lätt och marinera i lagen ca 2 timmar.

Häll sedan bort lagen.

Blanchera blomkålen i saltat vatten ca 1 minut och kyl av snabbt i isvatten.

BLanda blomkål, kapris, gurka och spenat precis innan servering och vänd i rapsolja.

Toppa med solrosfrön.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 23 maj 09:00

Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...

Av Maria - Onsdag 22 maj 17:30

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter   Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration)  2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...

Av Maria - Tisdag 21 maj 14:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade   Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...

Av Maria - Måndag 20 maj 17:15

Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva.   Färsk frukt.   Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...

Av Maria - Måndag 20 maj 16:15

Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards