Alla inlägg under april 2014
Antal: 24 stycken
Jäsning: ca 45 minuter + 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl mjölk
150 g smör
1 st ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Smörfyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
2.5 msk potatismjöl
2 msk strösocker
2 st äggulor
1½ msk vaniljsocker
Pensla med:
ägg
Garnera med:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
Smula jästen i en skål.
Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
Smörfyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
Vaniljkräm:
Vispa ihop mjölk, potatismjöl, socker och äggulor i en kastrull.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar.
Låt svalna och rör i vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, 60 x 40 cm.
Bred på smörfyllningen och rulla ihop.
Skär rullen i 24 bitar.
Ställ dem med snittytan upp i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Tryck eller spritsa en klick -vaniljkräm i varje bulle.
Grädda i ca 25 minuter.
Låt svalna och glasera med florsocker utrörd i lite vatten.
Ingredienser:
1 kg äpplen
2 stora gula lökar
2 tomater
1 dl russin
2 vitlöksklyftor
Lag:
1 dl äppelcidervinäger
1 dl farinsocker
½-1 msk Texas grillkryddsblandning
Gör så här:
Skala frukten, tag bort kärnhusen och skär i klyftor.
Skala och skiva löken.
Skålla, skala och skär tomaterna klyftor.
Skala och skiva vitlöken.
Koka upp lagen, lägg i frukt, grönsaker och russin och koka sakta under lock ca 30 minuter.
Tag av locket och koka ytterligare 10 minuter eller tills såsen tjocknat.
Häll upp i varma, väl rengjorda burkar, sätt på lock och förvara kallt.
Mängd: 2 dl
Ingredienser:
250 g spenat
1 knippe persilja
3 små morötter
1 tsk spirulina
Gör så här:
Pressa spenat, persilja och morötter till juice och rör i spirulina.
Servera i glas, gärna med morotsstrimlor som dekoration.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
350 g fryst bladspenat
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
Salt
Vitpeppar
Gräslök
Ägghalvor
Gör så här:
Tina 350 g fryst bladspenat, låt rinna av och hacka den.
Rör samman 2 msk smör med 3 msk vetemjöl i en kastrull.
Lägg ner spenat och späd med 1 liter grönsaksbuljong, låt puttra några minuter.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Klipp över gräslök.
Servera med ägghalvor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|