Alla inlägg under april 2014
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Skala räkorna och hacka dem grovt.
Skala och hacka löken och hacka dillen.
Blanda räkor, lök, dill och majonnäs.
Smaka av med citronsaft, salt, peppar.
Dela avokadon och ta bort kärnan.
Pensla snittytan med citronsaft och lägg i räkröra.
Garnera med citronskivor, dill och 2 räkor.
Klassiska smaker som alla tycker om.
Räkröran kan göras i förväg.
Serverar du flera smårätter som förrätt kan du dela avokadohalvorna i klyftor och klicka räkröran på dem.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Bryt havreflarnen i bitar.
Vispa grädden.
Skär glassen i kuber eller ta ut kulor med kuljärn.
Värm kolasåsen försiktigt, den får inte koka.
Varva glass, flarn, grädde och lingon. Strö på pumpakärnor.
Ringla över lite av den varma såsen och servera resten till.
Ingredienser:
1 gurka
1 röd paprika
1 gul lök
2 stjälkar selleri
Lag:
1 dl socker
1 msk salt
1 msk senapsfrö
2 msk sirap
1 dl vinäger
Konserveringsmedel
Gör så här:
Ansa grönsakerna och skär dem i bitar, inte alltför fint.
Blanda till lagen och koka upp den.
Lägg i och koka grönsakerna 3 minuter.
Tag upp dem med hålslev och lägg i rena, varma burkar.
Koka upp lagen, skumma och tillsätt konserveringsmedel.
Sila lagen över grönsakerna och sätt på lock.
Mängd: 1½ dl
Ingredienser:
1 stort salladshuvud, 175 g
1 liten fänkålshuvud
½ citron
Isbitar
Gör så här:
Pressa sallad, fänkål och citron till juice.
Mixa väl och häll i ett högt glas med isbitar.
Garnera, om du vill, med strimlat citronskal och salladsblad.
Antal: 6 portioner
Ugn: 180 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Frasig friterad kyckling:
Antal: 24 stycken
Ingredienser:
Hårdkoka äggen.
Låt kallna.
Skala och dela dem.
Fyllning 1:
Gröp försiktigt ur äggulan och mosa den med majonnäs, crème fraiche och pepparrot.
Blanda i finhackade örter och smaka av med salt och peppar.
Spritsa tillbaka röran i ägghalvorna och garnera med örter.
Fyllning 2:
Gröp försiktigt ur äggulan och mosa den med majonnäs och crème fraiche.
Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
Spritsa tillbaka fyllningen och garnera med örter och rädisa.
TIPS!
Skär bort en liten del på undersidan på ägghalvorna så står de bättre och åker inte runt på fatet.
Några droppar tryffelolja är väldigt gott i potatismos, omelett, på pasta och i svamprätter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 vetetortillas
100 g färskost
100 g riven ost
4–8 skivor skinka
2 msk olja att steka
Gör så här:
Bred ut färskost över tortillan och täck med skivor av skinka.
Toppa medriven ost.
Vik ihop till en halvmåne.
Stek gyllene på svag värme ca 3 minuter på varje sida.
Skär i tårtbitar.
Ingredienser:
150 g gurka, skalad och tärnad
150 g gul lök, grovt hackad
150 g tomater, hackade
150 g gröna bönor, hackade
150 g selleri i små tärningar
150 g blomkål i små buketter
4 tsk salt
Lag:
2½ dl äppelcidervinäger
1 dl socker
1½ msk krossade senapsfrön
1 msk vetemjöl
1 tsk gurkmeja
Gör så här:
Lägg alla grönsaker i en stor skål och strö över saltet.
Låt stå några timmar.
Blanda lagen och koka upp den.
Spola av grönsakerna och sjud dem 5-7 minuter i lagen, rör om så inget bränner vid.
Häll upp i rena varma burkar och sätt på lock.
Chow chow är kinesiska, betyder steka, och det är framför allt till stekt kött pickles passar bra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|