Alla inlägg under april 2014

Av Maria - 8 april 2014 07:45

Antal: 10 portioner

Ugn: 225 grader, 30 minuter


Ingredienser:

400 g morötter
400 g palsternackor
400 g polkabetor
375 g svartrötter
2 st rödlökar
0.5 dl olivolja
salt och peppar


Mandelpesto:

1 dl sötmandel
1 st vitlöksklyfta
2 dl dill
saft av 1 citron
1 dl olivolja
salt och peppar

 

Gör så här:

Skala och dela morötter och palsternackor i lika stora bitar.

Skala och dela polkabetorna i klyftor.

Skala och dela svartrötterna i bitar.

Skala och dela löken i klyftor.

Blanda allt med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugn i 30 minuter.


Mandelpesto:

Mixa mandel, vitlök, dill, citron och olja och smaka av med salt och peppar.

Klicka peston över rotsakerna.

Av Maria - 8 april 2014 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g färsk tortelloni
2 pkt strimlat bacon
strimlad gul lök
hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
70 g babyspenat
 
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna och stek bacon, lök, vitlök och tomatpuré med olivolja ca 3 minuter.
Vänd ihop pastan med bacon och lök.
Vänd ner färsk spenat innan servering.
Av Maria - 8 april 2014 06:15

Mängd: 2 dl


Ingredienser:

3 broccolibuketter med stjälkar, 100 g

1 litet äpple

1/3 liten gurka, 100 g


Gör så här:
Pressa broccoli, äpple och gurka till juice och servera i ett högt glas.

Garnera gärna med gurkskivor.

Av Maria - 7 april 2014 08:45

Antal: 10 bitar


Ingredienser:

Botten:

250 g kavring
100 g smör
 
Fyllning:
4 st gelatinblad
4 dl crème fraîche
2 dl gräddfil
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad dill
200 g varmrökt lax
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
 
Garnera med:
150 g kallrökt lax
½ st citron
2 st ägg
dill
 
Gör så här:

Mixa brödet till fina smulor i en matberedare.

Smält smöret och blanda med smulorna.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter och tryck ut smulorna i formen en bit upp på kanten.

Ställ kallt att stelna.


Fyllning:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

Blanda samman crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill.

Rensa laxen från skinn och ben och mosa köttet väl.

Blanda ner i smeten och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme.

Rör ner dem i smeten.

Häll smeten över bottnen.

Släta till och ställ kallt i 4 timmar.

Lossa runt kanten med en kniv och dekorera med lax, 2 kokta ägg i klyftor, citron och dill.


Varmrökt lax blandar sig bra med crème fraiche och gräddfil och ger mycket smak.

Kallrökt lax är fin till garnering.

Receptet är beräknat till 10-12 bitar.

4

Av Maria - 7 april 2014 05:45

3

Av Maria - 7 april 2014 05:45

2

Av Maria - 7 april 2014 05:45

1

Av Maria - 7 april 2014 05:45

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards