Alla inlägg under april 2014
Mängd: ½ dl + 2 dl
Ingredienser:
Loosen up 1:
4 cm färsk, riven pepparrot
½ citron, endast saften
Loosen up 2:
2 små morötter
10 rädisor, med toppar och blad, 100 g
2½ cm färsk ingefära, grovt hackad (kan uteslutas)
Isbitar
Gör så här:
Loosen up 1:
Pressa saften ur en liten mängd av den rivna pepparroten.
Blanda pepparrotssaften med resten av den rivna pepparroten för att få ca 1½ tsk puré.
Lägg purén i ett shotglas och för i citronsaften.
Loosen up 2:
Pressa morötter, rädisor och eventuellt ingefära till juice.
Lägg i några isbitar.
Drick en timme efter Loosen up 1.
De här två drinkarna är idealiska om du är förkyld och de skall tas tillsammans.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 l starkt te (t ex rooibos)
2 skivade lime
1 skalad ananas i bitar
1 l delade jordgubbar
krossad is
Gör så här:
Lägg ananas, jordgubbar och lime i en skål.
Fyll på med te och isbitar.
Lite sötare?
Häll i koncentrerad saft i ponchen.
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Skölj sillen och låt den rinna av väl.
Skär den i sneda bitar.
Skala, kärna ur och hacka äpplet fint.
Skölj och strimla purjolöken.
Blanda äpple och purjolök med crème fraiche, pepparrot, dill och gräslök.
Smaka av med salt och peppar och vänd i sillen.
Blanda om och låt dra i kyl ett dygn innan servering.
Garnera med strimlad purjolök och hackad gräslök.
Färdig inläggningssill som är klar på 5 minuter är perfekt när man inte har tid att lägga in själv.
Här får sillen smak av äpple och riven pepparrot.
Blanda i några skedar chiafrön när du gör smoothie, pannkakssmet eller när du bakar.
De små fröna är laddade med bra saker som gör att man orkar lite mer (fibrer, protein, omega-3 m.m.)
Mängd: 1½ dl
Ingredienser:
2 medelstora tomater, ca 350 g
2 selleristjälkar
2½ cm färsk ingefära, grovt hackad
1 vitlöksklyfta
2½ cm färsk pepparrot
2 små morötter
Isbitar
Gör så här:
Pressa alla ingredienser till juice och mixa den med 2 isbitar.
Servera i ett högt glas och dekorera eventuellt med strimlor av selleri.
Ingredienser:
1 liter repade svarta eller röda vinbär
1 msk ren ättika, 24%
2½ dl socker
½ tsk stött koriander
1/4 tsk malda nejlikor
½ tsk mald kryddpeppar
Gör så här:
Häll bären i en gryta, koka sakta upp, koka 10 minuter.
Rör i ättika, socker, stött koriander, nejlikor och peppar.
Koka utan lock tills salladen tjocknat, 20-30 minuter.
Rör om då och då.
Ös upp salladen i små glasburkar, sätt på täta lock.
Förvara svalt.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 dl majonnäs
2 msk Salsa con chipotle, Garant
1 msk limejuice
salt och svartpeppar
Ingredienser:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med limejuice, salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 rödbetor, skalade
1 avokado
1 banan
4 dadlar
1 pressad lime
4 dl äppeljuice
Gör så här:
Skala frukterna och skär i mindre bitar.
Riv rödbetan på rivjärn.
Mixa alla ingredienser i mixer/matberedare/blender.
Serveras väl kyld.
Tips!
Toppa med hallon eller skivor av torkad rödbeta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|