Direktlänk till inlägg 1 augusti 2014
Antal: ca 16 stycken
Jäsning: 30-40 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 250 grader, ca 12-14 minuter
Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk, solhavre eller vatten
5 dl (175 g) havregryn (rent havre)
½ dl linfrö
1 tsk salt
1 tsk hel anis
1 tsk hel fänkål
50 g jäst
1 msk vatten
ca 5½ dl (330 g) glutenfri mjölblandning
Pensling och garnering:
1 ägg
Havregryn (rent havre)
Linfrön
Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till kokpunkten.
Mät upp havregryn, linfrö och salt i en bunke.
Stöt brödkryddorna och tillsätt dem.
Häll på det heta degspadet, rör om och låt stå till blandningen är fingervarm, 37 grader, kontrollera helst med termometer så att det är för varmt.
Rör ut jästen i lite vatten och blanda ner den i havregröten.
Tillsätt mjölet.
Arbeta degen rikigt kraftigt i maskin.
Täck över med en plastfilm och låt jäsa 30-40 minuter.
Utbakning:
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den helt lätt.
Dela den i ca 16 jämnstora bitar.
Forma till bullar och platta dem ganska rejält eller kavla ut dem.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Täck över och jäs i 30 minuter.
Gräddning:
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite havregryn och linförn.
Grädda högt upp i ugnen, 250 grader, 12-14 minuter.
Låt bröden svalna under bakduk.
Gör mjölkfri:
Välj solhavre eller vatten istället för mjölk, mjölkfritt magarin istället för smör och använd semper glutenfria lågproteinmix.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|