Direktlänk till inlägg 13 augusti 2014
Ingredienser:
1 kg laxfilé med skinn
3 dl frysta lingon
2 msk akvavit, t.ex skåne
Ev. 1-2 krm rödbetskulör
3/4 dl strösocker
3/4 dl salt
2 krm grovstötta vitpepparkorn
Till garnering:
ca 1 dl frysta lingon
Gärna lingonris
Gör så här:
Plocka bort eventuella ben från laxen.
Frys den tre dygn.
Blanda lingon, akvavit och ev. rödbetskulör.
Gnid in allt väl på laxsidan.
Blanda socker, salt och stötta pepparkorn, gnid in väl på köttsidan.
Lägg över laxen i dubbla plastpåsar.
Låt grava i två dygn.
Vänd laxen ett par gånger.
Skrapa bort kryddor och lingon från laxen.
Skär den i tunna skivor.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|