Alla inlägg under februari 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
2 ägg
300 g riven emmentaler
1 finstrimlad röd paprika
1 knippa hackad persilja
½ tsk oregano
½ tsk citronpeppar
½ krm malen muskotnöt
1 baguette
½ dl olivolja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda ägg, ost, paprika, persilja och kryddor till en jämn smet.
Dela baguetten mitt itu på längden.
Gräv bort en del av brödinkråmet, pensla insidan av baguettehalvorna med oljan smaksatt med vitlöken.
Skär varje halva i fyra bitar, fyll med ostmassan.
Gratinera i 250 graders ugn ca 10 minuter tills ostmassan fått vacker brun färg.
Måndag:
Risotto med rester av söndagens kyckling, vitkålssallad.
Kaffe och pepparkakor.
Tisdag:
Tomatbönor med stekt falukorv, grönsaksblandning.
Bärkräm med mjölk.
Onsdag:
Blodpudding, stekt bacon och äppelskivor, sallad.
Färdig vaniljpudding.
Torsdag:
Ärtsoppa med fläsk.
Pannkakstårta.
Fredag:
Bakad potatis med hackad lök, svart kaviar, gräddfil.
Andra goda tillbehör till potatisen är strimlad skinka, tärnad rökt korv, vanlig kaviar på tub eller rökt renkött.
Ostbricka med druvor och kex.
Lördag:
Lunch:
Omelett med ost och tomat, gurkbitar och morotsstavar.
Middag:
Karrégryta med tomat & ananas, ris och blandad sallad.
Fikon från burk med råkräm.
Söndag:
Lunch:
Buljong med pocherat ägg och kryddgrönt, hårt bröd och ost.
Middag:
Biff stroganoff, ris, blandad sallad.
Kaffe och tårta:
Lägg ihop färdigköpta tårtbottnar med fromage från paket.
Ställ tårtan att stelna.
Garnera med vispad grädde och färsk frukt i skivor.
Måndag:
Köttbullar med makaroner
Tisdag:
Panerad fisk, potatis
Onsdag:
Jaktlåda
Torsdag:
Korv med potatis och morotsstuvning
Fredag:
Kycklingtacos
Lördag:
Lunch: Pasta carbonara
Middag: Kryddkorv, potatis
Söndag:
Fläskytterfilé med pommes
Måndag:
Grönsakssoppa med skinksmörgås av hembakat rågbröd med kummin
Ostkaka med lingonsylt
Tisdag:
Bruna bönor och stekt fläsk
Semlor
Onsdag:
Torskromslåda med dill, kokt potatis, rårivna morötter (4 portioner):
Rör sönder 200 g torskrom till en jämn massa.
Vispa 2 ägg och 2 dl mjölk och blanda med rommen.
Krydda med salt och finhackad dill.
Slå smeten i smord ugnssäker form, koka i vattenbad ovanpå spisen tills den stelnat eller ugnsgrädda ca 25 minuter i 200 grader.
Torsdag:
Rårakor, lingonsylt, smörgås
Fredag:
Risotto med kumminkryddat fläskkött, vitkålssallad med apelsin
Lördag:
Stor köttfärsbiff i stekpanna, kokt potatis, råkostsallad:
Gör en ganska lös köttfärs.
Bryn fett i en stekpanna, lägg i färsen, platta till den med en stekspade, stek på måttlig värme 5-6 minuter, vänd, krydda och stek under lock 5-6 minuter.
Söndag:
Wienerschnitzel, råstekt potatis, grönsallat med ärter
Nyponsoppa med mandelbiskvier
Måndag
Frukost: Nötbrödsrutor
Lunch: Torskrygg med kall currymajonnäs
Middag: Omelettrulle med kyckling
Tisdag
Frukost: Omelett med keso och bär
Lunch: Kallskuret med kokta marinerade grönsaker
Middag: Ugnsbakade tomater med lammfärsbiffar
Onsdag
Frukost: Omelett med keso och bär
Lunch: Rester från gårdagens middag (Ugnsbakade tomater med lammfärsbiffar)
Middag: Laxburgare i salladsblad med guacamole
Torsdag
Frukost: Omelett med keso och bär
Lunch: Kräftsoppa
Middag: Rosmarinkycklingvingar och fetasosttäckta auberginer
Fredag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Grekisk sallad
Middag: Grillad bratwurst med kryddig currycoleslaw
Lördag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Torsk med kokos- och ärtsås
Middag: Pizza med pata negra chorizo
Söndag
Frukost: Smetanafrukost med nötströssel
Lunch: Auberginegratäng
Middag: Kyckling med jordnötssås
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
4 isterband
1 gul lök eller 1 bit purjolök
1 ättiksgurka
1-2 inlagda rödbetor
Gör så här:
Skala löken och hacka den, gurkan och rödbetorna.
Blanda ihop.
Gör en skåra i isterbanden och lägg korvarna med skårorna uppåt i ugnssäker form.
Fyll korvarna med lökblandningen.
Stek i ugn, 250 grader, ca 10 minuter.
Servera med kokt hel eller pressad potatis och grönsallad.
Antal: 4 portioner
Ugn: 300 grader + 250 grader, 45 minuter
Ingredienser:
1 kyckling, ca 1,2 kg
Salt
Smör eller margarin
1 dl söndersmulat vitt bröd
4 msk smält smör
1 msk citronsaft
3 ansjovisfiléer
½ dl hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm dragon
Gör så här:
Sätt ugnen på 300 grader.
Stycka kycklingen i fyra bitar, torka av dem väl.
Smula brödet och hacka ansjovisfiléerna.
Blanda till en pasta med smör, citronsaft, salt och kryddor.
Smöra fyra folieark.
Lägg en kycklingbit med skinnsidan upp på varje folieark.
Fördela kryddblandningen över bitarna.
Vik ihop paketen väl.
Sätt in dem i ugnen.
Minska värmen till 250 grader och grädda i 45 minuter.
Bjud grönsallad och råstekt persiljeströdd potatis till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|