Alla inlägg under februari 2015

Av Maria - 24 februari 2015 07:15

Antal: 4  portioner

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

2 ägg

300 g riven emmentaler

1 finstrimlad röd paprika

1 knippa hackad persilja

½ tsk oregano

½ tsk citronpeppar

½ krm malen muskotnöt

1 baguette

½ dl olivolja

1-2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här:

Blanda ägg, ost, paprika, persilja och kryddor till en jämn smet.

Dela baguetten mitt itu på längden.

Gräv bort en del av brödinkråmet, pensla insidan av baguettehalvorna med oljan smaksatt med vitlöken.

Skär varje halva i fyra bitar, fyll med ostmassan.

Gratinera i 250 graders ugn ca 10 minuter tills ostmassan fått vacker brun färg.

Av Maria - 23 februari 2015 19:00

Måndag:
Krämig korvlåda
 
Tisdag:
Lax med pepparrotspasta
 
Onsdag:
Dumplings med dippsås eller vårrullar
 
Torsdag:
Ugnspannkaka med bacon
 
Fredag:
Kycklingben med pommes
 
Lördag:
Varmrökt ytterfilé med kall creme fraiche sås och potatis
 
Söndag:
Kålpudding med potatis, sås och lingon

Av Maria - 23 februari 2015 16:45

Måndag:

Risotto med rester av söndagens kyckling, vitkålssallad.


Kaffe och pepparkakor.


Tisdag:

Tomatbönor med stekt falukorv, grönsaksblandning.


Bärkräm med mjölk.


Onsdag

Blodpudding, stekt bacon och äppelskivor, sallad.


Färdig vaniljpudding.


Torsdag:

Ärtsoppa med fläsk.


Pannkakstårta.


Fredag:

Bakad potatis med hackad lök, svart kaviar, gräddfil.

Andra goda tillbehör till potatisen är strimlad skinka, tärnad rökt korv, vanlig kaviar på tub eller rökt renkött.


Ostbricka med druvor och kex.


Lördag:

Lunch: 

Omelett med ost och tomat, gurkbitar och morotsstavar.


Middag:

Karrégryta med tomat & ananas, ris och blandad sallad.


Fikon från burk med råkräm.


Söndag:

Lunch:

Buljong med pocherat ägg och kryddgrönt, hårt bröd och ost.


Middag:
Biff stroganoff, ris, blandad sallad.


Kaffe och tårta:

Lägg ihop färdigköpta tårtbottnar med fromage från paket.

Ställ tårtan att stelna.

Garnera med vispad grädde och färsk frukt i skivor.

Av Maria - 23 februari 2015 13:45

Måndag:

Köttbullar med makaroner


Tisdag: 

Panerad fisk, potatis


Onsdag: 

Jaktlåda


Torsdag:

Korv med potatis och morotsstuvning


Fredag:

Kycklingtacos


Lördag:

Lunch: Pasta carbonara

Middag: Kryddkorv, potatis


Söndag:

Fläskytterfilé med pommes

Av Maria - 23 februari 2015 10:45

Måndag:

Grönsakssoppa med skinksmörgås av hembakat rågbröd med kummin


Ostkaka med lingonsylt


Tisdag:

Bruna bönor och stekt fläsk


Semlor


Onsdag:

Torskromslåda med dill, kokt potatis, rårivna morötter (4 portioner):

Rör sönder 200 g torskrom till en jämn massa.

Vispa 2 ägg och 2 dl mjölk och blanda med rommen.

Krydda med salt och finhackad dill.

Slå smeten i smord ugnssäker form, koka i vattenbad ovanpå spisen tills den stelnat eller ugnsgrädda ca 25 minuter i 200 grader.


Torsdag:

Rårakor, lingonsylt, smörgås


Fredag:

Risotto med kumminkryddat fläskkött, vitkålssallad med apelsin


Lördag:

Stor köttfärsbiff i stekpanna, kokt potatis, råkostsallad:

Gör en ganska lös köttfärs.

Bryn fett i en stekpanna, lägg i färsen, platta till den med en stekspade, stek på måttlig värme 5-6 minuter, vänd, krydda och stek under lock 5-6 minuter.


Söndag:

Wienerschnitzel, råstekt potatis, grönsallat med ärter


Nyponsoppa med mandelbiskvier

Av Maria - 23 februari 2015 08:15

Måndag

Frukost: Nötbrödsrutor

Lunch: Torskrygg med kall currymajonnäs

Middag: Omelettrulle med kyckling


Tisdag

Frukost: Omelett med keso och bär

Lunch: Kallskuret med kokta marinerade grönsaker

Middag: Ugnsbakade tomater med lammfärsbiffar


Onsdag

Frukost: Omelett med keso och bär

Lunch: Rester från gårdagens middag (Ugnsbakade tomater med lammfärsbiffar)

Middag: Laxburgare i salladsblad med guacamole


Torsdag

Frukost: Omelett med keso och bär

Lunch: Kräftsoppa

Middag: Rosmarinkycklingvingar och fetasosttäckta auberginer


Fredag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Grekisk sallad

Middag: Grillad bratwurst med kryddig currycoleslaw


Lördag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Torsk med kokos- och ärtsås

Middag: Pizza med pata negra chorizo


Söndag

Frukost: Smetanafrukost med nötströssel

Lunch: Auberginegratäng

Middag: Kyckling med jordnötssås

Av Maria - 22 februari 2015 21:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:
4 isterband

1 gul lök eller 1 bit purjolök

1 ättiksgurka

1-2 inlagda rödbetor


Gör så här:

Skala löken och hacka den, gurkan och rödbetorna.

Blanda ihop.

Gör en skåra i isterbanden och lägg korvarna med skårorna uppåt i ugnssäker form.

Fyll korvarna med lökblandningen.

Stek i ugn, 250 grader, ca 10 minuter.

Servera med kokt hel eller pressad potatis och grönsallad.

Av Maria - 22 februari 2015 20:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 300 grader + 250 grader, 45 minuter


Ingredienser:

1 kyckling, ca 1,2 kg

Salt

Smör eller margarin

1 dl söndersmulat vitt bröd

4 msk smält smör

1 msk citronsaft

3 ansjovisfiléer

½ dl hackad persilja

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm dragon


Gör så här:

Sätt ugnen på 300 grader.

Stycka kycklingen i fyra bitar, torka av dem väl.

Smula brödet och hacka ansjovisfiléerna.

Blanda till en pasta med smör, citronsaft, salt och kryddor.

Smöra fyra folieark.

Lägg en kycklingbit med skinnsidan upp på varje folieark.

Fördela kryddblandningen över bitarna.

Vik ihop paketen väl.

Sätt in dem i ugnen.

Minska värmen till 250 grader och grädda i 45 minuter.

Bjud grönsallad och råstekt persiljeströdd potatis till.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards