Direktlänk till inlägg 3 september 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g benfritt fläskkött av bog eller skinka
100 g bacon
2 gula lökar
Margarin
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
1-2 tsk paprikapulver
½ tsk kummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 dl långkornigt ris
Vatten
Salt
Ev paprika
Ev Parmesanost
Gör så här:
Strimla kött och bacon.
Skala och hacka löken.
Bryn köttet i margarin i en stekpanna och lägg över i en gryta.
Fräs bacon och lök i stekpannan och blanda det i grytan.
Tillsätt tomatpuré, salt, kryddor och vatten.
Koka upp och koka under lock på svag värme 20-25 minuter, tills köttet är färdigt.
Smaka av.
Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda riset med köttet.
Lägg upp och garnera gärna med strimlad paprika.
Strö ev riven parmesanost över.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|