Direktlänk till inlägg 8 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
8 stycken, ca 600 g, rödtungsfiléer
Salt
2 dl fiskbuljong (vatten + fiskbuljongtärning)
1 dl torrt vitt vin
Champinjonsås:
200 g färska hackade champinjoner
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2-3 dl fiskbuljong
2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
2 äggulor
Gratinering:
4 portioner potatismos
Gör så här:
Salta filéerna lätt.
Rulla ihop och ställ dem tätt i låg, vid kastrull.
Slå på fiskbuljong och vin.
Sjud fisken under lock ca 10 minuter.
Häll av buljongen och sila den.
Fräs champinjonerna i matfettet.
Strö över mjöl och späd med buljong och grädde.
Sjud såsen några minuter under omrörning.
Smaksätt med salt och vitpeppar och rör ner äggulorna.
Lägg ruladerna på ugnssäkert serveringsfat och spritsa potatismos runt omkring.
Häll på champinjonsåsen och gratinera i 250 grader, ca 7 minuter eller tills rätten fått färg.
Skala vanlig slanggurka på längden med potatisskalare, skär i jämna bitar och koka dem i lättsaltat vatten 1 minut och servera genast till fisken.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|