Direktlänk till inlägg 27 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 st portioner couscous
450 g köttfärs av valfritt slag
Hackad gul lök + ev vitlök
1 st hackad paprika av valfri färg
600 g frysta grönsaker (ca600g)
1 tsk saft från citron
1 krm Paprika krydda
1 tsk thai krydda
1 tsk kokosflingor ((eller mer)
1 nypa cayennepeppar efter smak
Gör så här:
Koka couscous till 4 pers. gärna fullkornscouscous.
Stek köttfärssen i olja tills det mesta är brunt, tillsätt sedan löken + ev vitlök.
Salta och peppra.
Tillsätt de frysta grönsakerna och stek till de är klara, eller wooka dom innan.
Tillsätt mer olja och sedan couscousen.
Tillsätt kryddorna.
Tillsätt den hackade paprikan.
För en gul "touch" blanda i ½ krm saffran, 1 tsk curry och ½ tsk gurkmeja.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|