Alla inlägg under april 2015

Av Maria - 22 april 2015 13:00

Antal: 6-8 personer


Ingredienser:

1 nätmelon

1 dl socker

1/2 vaniljstång

1 citron

Några kvistar mynta


Gammaldags konservburkar i glas


Gör så här:

Dela melonen i halvor och gröp ur kärnorna.

Grilla melonhalvorna på gallret under lock i ganska het grill, ca 225 grader.

Vänd melonen efter några minuter coh grill lika länge på andra sidan.

Koka en sockerlag på sockret och 1 dl vatten.

Dela vaniljstången på längden och låt den koka med i lagen.

Skiva citronen och skär den grillade melonen i bitar.

Fyll konservburkarna med melonbitar, citronskivor, myntablad och sockerlag.

Servera ur burkarna.




Grilla desserten samtidigt som du lagar varmrätten. Det är inte så kul att behöva starta grillen igen mitt i middagen.

ANNONS
Av Maria - 22 april 2015 05:45

2001 (Söndag)

Matkalendern: Biff i sambalgrädde


2003 (Tisdag)

Matkalendern: Enkel köttgryta


2004 (Torsdag)

Matkalendern: Raggmunkar


2008 (Tisdag)

Matkalendern: Mexikansk soppa




ANNONS
Av Maria - 21 april 2015 12:45

Ingredienser:

2 hela vitlökar

1 dl vatten

1 dl olivolja eller rapsolja

1 dl äppelcidervinäger

2 kvistar färsk rosmarin eller 1/2 msk torkad

2 tsk salt

2 tsk socker

2 lagerblad


Gör så här:

Skala vitöksklyftorna.

Koka upp lättsaltat vatten och förväl vitlöken i 5 minuter.

Häll av vattnet.

Häll vatten, olja, vinäger, rosmarin, salt, socker och lagerblad i en kastrull.

Lägg i vitlöksklyftorna och låt sjuda i 7 minuter under lock.

Låt svalna och häll över i en väl rengjord glasburk.

Av Maria - 21 april 2015 05:30




2001 (Lördag)

Matkalendern: Timjankyckling


2003 Annandag påsk (Måndag)

Matkalendern: Laxkotlett med pepparotsris


2004 (Onsdag)

Matkalendern: Gryta med grönt, råris och nötter


2008 (Måndag)

Matkalendern: Kryddig korv med coleslaw




Av Maria - 20 april 2015 19:15

2001 (Fredag)

Matkalendern: Fredagspaj med räkor


2003 Påskdagen (Söndag)

Matkalendern: Farmors lyxiga köttbullar


2004 (Tisdag)

Matkalendern: Folielax


2008 (Söndag)

Matkalendern: Färsrullar med bacon




Av Maria - 20 april 2015 12:30

Till bland annat fläskkött och räcker till 400 g fläskkött.


Ingredienser:

1 salt

1/2 tsk svartpeppar.

1/2 tsk finstött rosmarin


Gör så här:

Blanda ingredienserna och klappa in det i köttet.

Av Maria - 19 april 2015 19:00

2001 (Torsdag)

Matkalendern: Falugryta


2003 Påskafton (Lördag)

Matkalendern: Marinerad citronkyckling


2004 (Måndag)

Matkalendern: Bondsoppa


2008 (Lördag)

Matkalendern: Rostbiff, pesto och klyftpotatis




Av Maria - 19 april 2015 11:07

Ingredienser:

1 kg röda vinbär

3 dl vatten

300-800 g (4-9 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt


Gör så här:

Repa och skölj bären.

Lägg bären i en syltgryta och häll på vattnet. 

Koka bären ca 5 minuter.

Tillsätt sockret.

Koka sylten ca 15 minuter eller tills bären är fyllda med lag.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se