Alla inlägg under april 2015

Av Maria - 27 april 2015 13:00




Måndag:

Biff à la Lindström, potatismos, gräddsås och kokta grönsaker


Tisdag:

Fiskburgare, bröd och tillbehör


Onsdag:

Schnitzel, pommes, bearnaisesås och blandsallad


Torsdag:

Grön sparrissoppa och vitlöksbaguette


Fredag:

Vegeterisk currygryta, ris och sallad


Lördag:

Paprika- och chilikyckling, pasta och sallad


Söndag:

Porterstek, kokt potatis, sås och kokta grönsaker




Av Maria - 27 april 2015 12:45




Måndag:

Lammfärsbiffar, rot- och grönsaker i ugn, tsatsiki och blandsallad


Tisdag:

Panerad rödspätta, kokt potatis, dansk remouladsås, rivna morötter, gurka och tomat


Onsdag:

Pasta Carbonara och blandad sallad


Torsdag:

Köttfärssoppa och nybakta blixtfrallor


Fredag:

Bakad potatis med vegetarisk curryröra


Lördag:

Gorgonzolakyckling, pasta, majs, gurka och paprika



Söndag:

Fläskfilégryta med mango, ris, paprika, morötter och tomat




Av Maria - 27 april 2015 09:30




Måndag:

Kokt korv med pepparrotssås


Tisdag:

Broccolisoppa


Onsdag:

Panerad fisk och remouladsås


Torsdag:

Pulled pork burgare


Fredag:

Grillat


Lördag:

Långkokta fläskkotletter, hasselbackspotatis


Söndag:

Köttfärssås i crockpot




Av Maria - 27 april 2015 09:15

Måndag:

Kycklinggryta ädelost och ris


Tisdag:

Köttbullar, sås och potatis


Onsdag:

Fläskpannkaka


Torsdag:

Pyttipanna och stekt ägg


Fredag:

Kroppkakor


Lördag:
Grillat


Söndag:

Smörstekt torsk med mos och hummersås

Av Maria - 26 april 2015 21:45

Ingredienser:

1½ tsk torrjäst
4 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 msk socker
1½ tsk salt
2 tsk pomeransskal
1 tsk stött fänkål
1 msk smör
3 dl mjölk

 

Gör så här:

Program Normal

Av Maria - 26 april 2015 12:45


....Salt:

Späd såsen och red om den på nytt.

Du kan också balansera med lite sötma eller syra, beroende på såstyp.


.....Bränd:

Börja om från början, en bränd sås är svår att göra något åt.


.....Tunn:

Red såsen igen med en toppredning.


.....Smaklös:

Om själva fonden smakar för lite, tillsätt mer och starkare fond.

Krydda mer med det som passar såstypen.

Av Maria - 26 april 2015 11:30

Ingredienser:

1 kg körsbär

3 dl sur vinbärssaft

500-800 g (6-9 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt


Gör så här:

Rensa, skölj och kärna ur bären.

Lägg bären i en syltgryta och häll på saften.

Hetta långsamt upp bären och låt dem koka ca 5 minuter.

Tillsätt sockret och låt sylten koka ca 10 minuter eller tills bären ser klara ut.

Skaka grytan då och då.

Dra av grytan från värmen.

Skumma sylten väl.

Tillsätt natriumbenoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera och bind över burkarna.

Av Maria - 26 april 2015 10:15

Antal: 4-6 portioner


Ingredienser:

1½ dl råsocker

½ dl mörk sirap

1½ dl vispgrädde

2 msk mörk rom


Gör så här:
Häll råsocker och sirap i en kastrull, låt koka tills det börjar karamelliserad.

Det kan vara svårt att avgöra på färgen eftersom det är mörk sirap, men koka ett par minuter tills råsockret smält och såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädden.

Var försiktig så att det inte skvätter, det fräser rejält när man häller i den kalla grädden.

Häll i rommen och koka i ytterligare ett par minuter.

Låt såsen svalna.

Servera såsen ljummen.


Underbar sås till glass och desserter.

Passar till vaniljglass, glass med nötter eller chokladglass.

Även mycket god till grillad ananas med kokosglass.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards