Alla inlägg under april 2015
Måndag:
Biff à la Lindström, potatismos, gräddsås och kokta grönsaker
Tisdag:
Fiskburgare, bröd och tillbehör
Onsdag:
Schnitzel, pommes, bearnaisesås och blandsallad
Torsdag:
Grön sparrissoppa och vitlöksbaguette
Fredag:
Vegeterisk currygryta, ris och sallad
Lördag:
Paprika- och chilikyckling, pasta och sallad
Söndag:
Porterstek, kokt potatis, sås och kokta grönsaker
Måndag:
Lammfärsbiffar, rot- och grönsaker i ugn, tsatsiki och blandsallad
Tisdag:
Panerad rödspätta, kokt potatis, dansk remouladsås, rivna morötter, gurka och tomat
Onsdag:
Pasta Carbonara och blandad sallad
Torsdag:
Köttfärssoppa och nybakta blixtfrallor
Fredag:
Bakad potatis med vegetarisk curryröra
Lördag:
Gorgonzolakyckling, pasta, majs, gurka och paprika
Söndag:
Fläskfilégryta med mango, ris, paprika, morötter och tomat
Måndag:
Kokt korv med pepparrotssås
Tisdag:
Broccolisoppa
Onsdag:
Panerad fisk och remouladsås
Torsdag:
Pulled pork burgare
Fredag:
Grillat
Lördag:
Långkokta fläskkotletter, hasselbackspotatis
Söndag:
Köttfärssås i crockpot
Måndag:
Kycklinggryta ädelost och ris
Tisdag:
Köttbullar, sås och potatis
Onsdag:
Fläskpannkaka
Torsdag:
Pyttipanna och stekt ägg
Fredag:
Kroppkakor
Lördag:
Grillat
Söndag:
Smörstekt torsk med mos och hummersås
Ingredienser:
1½ tsk torrjäst
4 dl lantbrödsmjöl, 4 sädeslag
2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 msk socker
1½ tsk salt
2 tsk pomeransskal
1 tsk stött fänkål
1 msk smör
3 dl mjölk
Gör så här:
Program Normal
....Salt:
Späd såsen och red om den på nytt.
Du kan också balansera med lite sötma eller syra, beroende på såstyp.
.....Bränd:
Börja om från början, en bränd sås är svår att göra något åt.
.....Tunn:
Red såsen igen med en toppredning.
.....Smaklös:
Om själva fonden smakar för lite, tillsätt mer och starkare fond.
Krydda mer med det som passar såstypen.
Ingredienser:
1 kg körsbär
3 dl sur vinbärssaft
500-800 g (6-9 dl) socker
1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt
Gör så här:
Rensa, skölj och kärna ur bären.
Lägg bären i en syltgryta och häll på saften.
Hetta långsamt upp bären och låt dem koka ca 5 minuter.
Tillsätt sockret och låt sylten koka ca 10 minuter eller tills bären ser klara ut.
Skaka grytan då och då.
Dra av grytan från värmen.
Skumma sylten väl.
Tillsätt natriumbenoat utrört i lite sylt.
Ös upp sylten på varma burkar.
Paraffinera och bind över burkarna.
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
1½ dl råsocker
½ dl mörk sirap
1½ dl vispgrädde
2 msk mörk rom
Gör så här:
Häll råsocker och sirap i en kastrull, låt koka tills det börjar karamelliserad.
Det kan vara svårt att avgöra på färgen eftersom det är mörk sirap, men koka ett par minuter tills råsockret smält och såsen börjar tjockna lite.
Häll i grädden.
Var försiktig så att det inte skvätter, det fräser rejält när man häller i den kalla grädden.
Häll i rommen och koka i ytterligare ett par minuter.
Låt såsen svalna.
Servera såsen ljummen.
Underbar sås till glass och desserter.
Passar till vaniljglass, glass med nötter eller chokladglass.
Även mycket god till grillad ananas med kokosglass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|