Direktlänk till inlägg 2 maj 2015
Antal: 3 bröd
Jästid: 12 timmar, 4 timmar, 30 minuter, 20-30 minuter
Ugn: 180 grader, 50-60 minuter
Ingredienser:
Första dagen:
7 dl rågmjöl (350 g)
7 dl vatten
1 msk salt
1 msk kummin, grovstött
Andra dagen:
50 g jäst
3 1/2 dl vattten
7 dl rågmjöl (350 g)
4 timmar senare:
2 dl mörk sirap
1 liter rågsikt (600 g)
7 dl vetemjöl (ca 420 g)
Gör så här:
Första dagen:
Häll det kokande vattnet över mjölet, tillsätt salt, kummin och rör om.
Låt stå över natten (12 timmar).
Andra dagen:
Värm vattnet till 37 grader, häll över den smulade jästen och blanda i degen från igår.
Tillsätt rågmjölet och arbeta ihop till en lös deg som läggs i en rymlig bunke och får stå i 4 timmar.
4 timmar senare:
Tillsätt sirap, rågsikt och vetemjöl.
Arbeta ihop degen och låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet, dela i tre delar och forma till längder.
Lägg dem i smorda brödformar och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter.
Grädda i 180 grader 50-60 minuter.
Pensla med vatten då bröden tas ur ugnen och låt dem kallna insvepta i folie.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|