Direktlänk till inlägg 3 maj 2015
Antal: 1 bröd
Jästid: dubbel storlek
Ugn: 175 grader, ca 1 timma
Ingredienser:
60 g jäst
3 1/2 dl vatten
1 dl sirap
3 msk matättika
1 tsk salt
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött anis
11 dl grovt rågmjöl (550 g)
3 1/2 - 4 dl vetemjöl (210 - 240 g)
Gör så här:
Ljumma vattnet med sirapen till 37 grader och häll över den smulade jästen.
Tillsätt ättika, salt och kryddor samt mjölet och arbeta degen tills den är smidig och ta sedan upp den på bakbordet.
Forma till en längd som lägges i en rymlig smord form och får jäsa till dubbel storlek.
Grädda i 175 grader ca 1 timma.
Pensla med vatten 2 gånger under gräddningen och efter.
Låt kallna insvept i folie eller bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|