Direktlänk till inlägg 9 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Skala potatisen och skär den i tärningar.
Koka i saltat vatten tills mjuka, ca 10 min.
Gör under tiden biffarna:
Skala och finhacka löken.
Skär svampen i små bitar.
Stek lök och svamp i lite olja några minuter tills de mjuknat.
Mosa eller mixa bönorna i en bunke, smula ner buljongtärningen, lite peppar och svampsteket.
Knåda röran till en fast klump.
Beroende på vattenhalten i ingredienserna kan konsistensen variera.
Tillsätt majsstärkelse/potatismjöl om den är för lös eller lite vatten om den är förr torr.
Forma till biffar och stek på medelvärme tills de fått en gyllene yta på båda sidor.
Skiva resten av löken i tunna skivor, stek i medelvärme tills de mjuknat.
Tillsätt timjan, grädde och resten av buljongen.
Smaka av med salt och peppar.
Gör moset:
Häll av vattnet från den kokta potatisen och mosa eller mixa med lite olja, salt och peppar.
Tillsätt vatten för önskad konsistens.
Servera biffarna med moset och timjansåsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|