Direktlänk till inlägg 9 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Sås:
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta
50 g bacon
100 g färska champinjoner
1½ msk vetemjöl
3 dl buljong (tärning)
1 tsk äkta soja
½ krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
4 skivor nötfilé (500-600 g)
1 msk margarin
2 krm salt
Peppar
Gör så här:
Börja med såsen:
Skala och hacka lök och vitlök.
Finhacka bacon och svamp.
Fräs svampen i margarin i en tjockbottnad kastrull tills all vätska kokat in.
Tillsätt lite mer fett och fräs 5-10 minuter.
Bryn löken margarin i en stekpanna.
Tag upp löken och fräs baconet.
Blanda lök och bacon med svampen.
Strö över mjölet och späd med buljongen.
Smaksätt med soja och peppar.
Koka på svag värme 4-5 minuter.
Späd med grädden och smaka av.
Håll såsen varm.
Hetta upp en stekpanna till köttet.
Lägg i lite margarin och låt det få färg.
Stek köttskivorna 2-3 minuter på varje sida, lite längre om de ska bli genomstekta.
Salta och peppra.
Skär ev varje skiva i 3-4 bitar.
Servera med stek eller pressad potatis och en grön sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|