Direktlänk till inlägg 9 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Sås:
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta
50 g bacon
100 g färska champinjoner
1½ msk vetemjöl
3 dl buljong (tärning)
1 tsk äkta soja
½ krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
4 skivor nötfilé (500-600 g)
1 msk margarin
2 krm salt
Peppar
Gör så här:
Börja med såsen:
Skala och hacka lök och vitlök.
Finhacka bacon och svamp.
Fräs svampen i margarin i en tjockbottnad kastrull tills all vätska kokat in.
Tillsätt lite mer fett och fräs 5-10 minuter.
Bryn löken margarin i en stekpanna.
Tag upp löken och fräs baconet.
Blanda lök och bacon med svampen.
Strö över mjölet och späd med buljongen.
Smaksätt med soja och peppar.
Koka på svag värme 4-5 minuter.
Späd med grädden och smaka av.
Håll såsen varm.
Hetta upp en stekpanna till köttet.
Lägg i lite margarin och låt det få färg.
Stek köttskivorna 2-3 minuter på varje sida, lite längre om de ska bli genomstekta.
Salta och peppra.
Skär ev varje skiva i 3-4 bitar.
Servera med stek eller pressad potatis och en grön sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|