Direktlänk till inlägg 17 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g grön sparris, färsk
1 gul lök, finhackad
½ liter vatten
1 kycklingbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin, torrt
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris).
Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i ca 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken.
Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
Sila soppan för att få den riktigt slät.
Servera med bröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|