Direktlänk till inlägg 23 maj 2015
Ingredienser:
1 kg körsbär
5 dl socker eller syltsocker
1-2 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vaniljpulver, kan uteslutas
Ca 25-50 g mörk choklad, hur mycket är en smaksak
Gör så här:
Kärna ur körsbären.
Ta vara på ca 3/4 dl av kärnorna, krossa dem och lägg dem i en gasbinda eller liknande.
Kärnorna är rika på pektin och ger även en lite bitter ton till sylten som blir god.
Köper du frysta, redan urkärnade körsbär, så är det inte hela världen om inte kärnorna får koka med.
Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills den fått en syltig konsistens.
Ta av från plattan.
Bryt choklad och rör ner lite i taget tills den smält.
Smaka av så du får den chokladsmak som passar dig.
Häll upp på rengjorda burkar och ställ svalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|