Direktlänk till inlägg 26 maj 2015
Ingredienser:
1 Kyckling
smör
1 stor gul lök
2-3 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk crème fraiche
ca 2 dl vatten
3 dl gräddfil
salt
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Smält löken i smöret, dvs låt inte löken bli brun.
Skala och hacka vitlöken.
Stycka kycklingen medan löken tillagas.
Tillsätt vitlöken och paprikapulvret när löken nästan är klar.
Vänta några minuter.
Lägg i kycklingbitarna, blanda runt och stek i ca 5 minuter.
Tillsätt ca 2 dl vatten.
Lägg på ett lock.
Låt kycklingen stå och puttra i någon kvart.
Tillsätt crème fraichen.
Låt det puttra tills kycklingen är klar.
Smaka av med salt.
Servera med gräddfil, ursaltad, inlagd gurka och med hemmagjord klimp.
Den late ersätter den ursaltade, inlagda gurkan med färdigköpta cornichons och klimpen med färsk gnocchi (pasta).
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|