Direktlänk till inlägg 26 maj 2015
Ingredienser:
2 ägg
mjöl
1 tsk salt
1-2 dl vatten
Gör så här:
Det närmaste detta jag har sett som finns att köpa färdigt är färska gnocchi.
Verktyget är en platta med hål i.
Hålen är ca 1 cm i diameter och sitter med ca 0,5 cm mellanrum.
Detta innebär att jag kan göra en rätt lös deg.
Blanda ägg, mjöl, vatten och salt med elvisp.
Bestäm mängderna på känn.
Det är konsistensen som avgör och givetvis hur många vi är som ska äta.
Jag som har ett specialverktyg vill ha en ganska så lös deg, ja det är nog snarare en smet.
Den ska vara lätt att få igenom hålen på mitt verktyg, men inte rinna igen så att det blir långa korvar.
Degen ska ner i kokande vatten.
Lägg på en klick på verktyget och skrapa sedan med en sked.
Det gör att degen kapas i små klumpar som faller ned i det kokande vattnet.
Du som förmodligen inte har ett sådant förträffligt hjälpmedel får gör lite annorlunda.
Gör degen ganska fast (mer mjöl).
Tag sedan fram en skärbräda.
Skär långa tunna strimmor ur degen.
Kapa dessa strimmor i småbitar och låt dessa trilla ner i kokande vatten.
Det kräver lite övning för att få snitts på detta men det går att hålla skärbrädan lutande vid kastrullen och skära ner små klumpar direkt ner i vattnet.
Klumparna flyter upp till ytan när de är klara.
Fiska upp dem men en hålslev, skölj snabbt av dem i vatten och lägg i en skål.
Om du är rasande snabb så kan du göra klart all smet i ett svep och sedan hälla av klimparna i ett durkslag.
Klicka på rikligt med smör.
Servera direkt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|