Direktlänk till inlägg 30 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
In-Flavor Garlic & pepper
1 kg högrev i nät
1 lök
1 morot
Svartpeppar
Salt
4 st bakpotatisar
4 st hela färska vitlökar
½ kg primörer
Crème fraiche eller liknande
Vitlök och persilja
Gör så här:
Koka högrev, en grovt delad lök och en morot i bitar i ca 2 timme.
Krydda med salt och peppar.
Låt högrevet svalna efter koktiden, behåll nätet på och marinera delvis med injektion samt pensla utsidan.
Låt ligga i ca 1–2 timme.
Tag försiktigt av nätet och grilla i ugn eller på utegrill, ca 3–4 minuter på varje sida.
Koka ned ca 5 dl av avkoket till en god sky att hälla på köttet.
Sätt ugnen på 200° och baka potatisen i ca 1 timme med eller utan folie.
Väljer man utan folie bör man sticka några hål i potatisen annars spricker den lätt.
På utegrill folierar man potatisen och lägger den direkt på glöden ca 1 timme.
Grilla även vitlökarna samt primörerna, pensla med olja.
Till bakpotatisen:
Pressa vitlök och hacka persilja, blanda med creme fraise efter smak.
Servera gärna med sallad och bröd.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|