Direktlänk till inlägg 3 april 2016
Antal: 2 kakor
Jäsning: Dubbel storlek + ca 30 minuter
Ugn: 225-250 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
1 msk krossad fänkål
½ msk krossad anis
7 dl rågsikt (420 g)
ca 4 dl vetemjöl (ca 240 g)
Gör så här:
Smula jästen i degbunke.
Smält fettet, slå på vätskan och värm till 37 grader = fingervarmt.
Slå detta över jästen i degbunken och rör om.
Tillsätt salt, fänkål och anis.
Arbeta in mjölet.
Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen och arbeta ihop den.
Baka ut till 2 ovala kakor, ungefär lika långa som plåten.
Pricka kakorna.
Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med ljummet vatten och strö över lite rågsikt.
Grädda kakorna i 225-250 grader i 15-20 minuter.
Skär dem sedan i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|