Direktlänk till inlägg 6 april 2016
Nötkött:
Biff i bit:
Utmärkt att grilla som hel bit, allra bäst med indirekt grillning.
För kortare grilltid, dela den på längden.
Griskött:
Karré i bit:
Motsvarigheten till entrecoté.
Mycket marmorerad och smakrik.
Varva direkt och indirekt grillning tills den är genomstekt.
Lammkött:
Kotlett: En klassiker att grilla direkt men försiktigt.
Grillar du för häftigt hinner inte kotletten bli genomstekt vid benet.
Korv:
Bjud på vänt-korv!:
När alla är som hungrigast är det dags för vänt-korv.
Skiva upp några olika korvsorter, från milda till heta, och servera som tilltugg till drinken.
Då gör det inget om grillandet tar lite tid.
Kyckling:
Klubbor:
Använd indirekt grillning eller förkoka klubborna i saltat vatten 10-15 minuter.
Grilla sakta och vänd dem då och då.
Fisk:
Lax:
Fin, fet och fast fisk.
Grilla den nästan helt igenom.
Funkar bra hel (med indirekt grillning), i kotletter eller på spett.
Grönsaker:
Majskolvar:
Förväll i saltat vatten, pensla med olja och salta och peppra.
Grilla kolvarna runt om i ca 10 minuter.
Mums!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|