Direktlänk till inlägg 14 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kikärtsfritters:
1 förp. (ca 400 g) kokta kikärter
½ kruka mynta
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1½ dl mjölk
2 msk olja
Couscous:
4 portioner couscous eller annat gryn
½ påse (á 125 g) salladslök
1 röd paprika
1 grön paprika
Myntayoghurt:
½ kruka mynta
2 dl yoghurt
Salt
Peppar
Gör så här:
Kikärtsfritters:
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av väl.
Mosa hälften av dem och låt resten vara hela.
Hacka hela myntan, men spara hälften till myntayoghurten.
Värm en torr panna och rosta spiskummin och chiliflakes så att de blir aromatiska.
Blanda kryddorna, mjöl, bakpulver, ägg, mjölk, kikärtor och hälften av den hackade myntan.
Låt stå i kylskåp ca 10 minuter.
Forma färsen till biffar och stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme.
Couscous:
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och strimla salladslöken.
Dela, kärna ur och tärna paprikorna.
Blanda couscousen, när den är färdig, med paprikan och salladslöken.
Myntayoghurt:
Blanda resten av myntan med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Servera fritters med couscous och myntayohurt.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|